вівторок, 22 грудня 2020 09:37

Назвали 2 причини падіння стовпів на Шулявці

Назвали 2 причини падіння стовпів на Шулявці
Імовірними причинами падіння опор на мосту є диверсія або системна помилка. Фото: "Вечірній Київ"

Падіння опор освітлення на Шулявському мосту в Києві зумовила системна помилка або диверсія.

Про це заявив директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, пише "Вечірній Київ".

"Повторення інциденту з Шулявським мостом очікувати не варто. Щодо ситуації із самим падінням стовпів - тут можна розглядати 2 причини: системну помилку або цілеспрямовану диверсію", - розповів Сергієнко.

Це може бути системною помилкою, адже стовпи треба було обварювати по колу, а робочі їх обварили частково - по 4-5 точок і все. За словами Сергієнка, це можна назвати халтурою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Шулявському мосту ліхтарів більше немає

"Я впевнений, що при будівництві цього мосту могли бути якісь дрібниці. Найімовірніше, у цьому інциденті винен якийсь халтурник-зварювальник, який, образно кажучи, вирішив у п'ятницю скоріше закрити зміну", - резюмував він.

У Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва, яка є замовником будівництва, додали, що днями експерти мають визначити причини падіння стовпів.

3 опори дорожнього освітлення впали в районі транспортної розв'язки на Шулявському шляхопроводі 15 грудня близько 14:00-15:00. Як повідомляли очевидці події, рух транспорту шляхопроводом паралізувало. У результаті НП пошкоджено 9 автомобілів. Поліція відкрила справу.

Відшкодувати збитки киян за розтрощені автомобілі повинен підрядник.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 2 причини падіння стовпів на Шулявці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі