середа, 24 травня 2006 19:04

На ранкове рандеву прибуло 700 велосипедистів

Автор: фото: REUTERS
  У середу зранку велосипедисти прямують через Михайлівську площу
У середу зранку велосипедисти прямують через Михайлівську площу

Кілька сотень учасників щорічної міської акції "На велосипеді — на роботу!" учора зранку зібралися біля арки Дружби народів.

— Ще за два місяці до 24 травня більше шестисот чоловік зареєструвались і вказали, що обов"язково візьмуть участь, — каже учасник акції Катерина Бондарева, 27 років. — Ще понад сотню любителів приїхало зранку, не зареєструвавшись.

Більшість з"їхалися на 7.30. Півгодини — на те, щоб перезнайомитись із сусідами й одягти жовті футболки. Рівно о восьмій ранку величезна яскрава колона виїхала з-під арки й під ритмічне потріскування велошин рушила центром міста — Хрещатиком, площею та вулицею Льва Толстого, Володимирською. Попереду велосипедистів їхала машина інспекторів ДАІ. Завершили акцію на Михайлівській площі. Автомобільний рух по всьому маршруту байкерів інспектори перекривали.

— Кожну вулицю ми проїжджали за десять хвилин. Напевне, водії не дуже на нас ображаються, — каже Катерина.

На Хрещатику до велосипедистів приєдналися 15 молодих киян на роликах.

З Михайлівської площі всі роз"їхалися по офісах та установах. Двоколісний транспорт стояв до вечора. А після 19.00 акцію "На велосипеді — на роботу!" продовжили на вечірці неподалік Московського мосту. Ділилися враженнями, танцювали і відбивалися від комарів.

Ця акція в Києві за рахунком четверта, але стільки учасників зібрала вперше. У вересні 2005 року до арки приїхало майже 300 киян. Восени цього року організатори планують провести ще одне ранкове велосипедне рандеву. Основна мета, каже Катерина Бондарева, привчити міських водіїв до того, що велосипедисти — такі ж, як і вони, повноправні учасники дорожнього руху.

Зараз ви читаєте новину «На ранкове рандеву прибуло 700 велосипедистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі