пʼятниця, 10 грудня 2010 13:18

На Печерську почнуть реконструкцію хрущовок

На Печерську почнуть реконструкцію хрущовок

Реконструкція старих панельних будинків у Києві буде насамперед проведена у районі вулиць Маршала Гречки, Івана Кучері, а також бульварів Дружби народів і Лесі Українки.

Про це в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" заявив головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

"Насамперед треба провести комплексну реконструкцію кварталів зі старим панельним житловим фондом. Це - квартал по вул. Маршала Гречки, квартал, обмежений вул. Івана Кучері, бульварами Дружби народів і Лесі Українки. Для цих кварталів розроблені містобудівні обґрунтування реконструкції. Вони і визначають обсяги нового житлового будівництва, об'єктів соціальної інфраструктури, модернізації інженерних і транспортних мереж", - зазначив Целовальник.

За даними головного архітектора Києва, на сьогоднішній день у місті майже 1 тисяча старих панельних будинків.

"Зараз у місті 1 959 житлових будинків перших масових серій (438, 464, 480, 560 та інші), з них 931 - панельний будинок. Термін служби їх за капітальністю становить 125 років. Ступінь зносу (на сьогодні) перевищує 60%. Якщо конструктивна стійкість будинків присутня, то їхня відповідність сучасним вимогам комфортності і енергозбереження (особливо опір теплопередачі) абсолютно не відповідає чинним нормативам. Не кажучи вже про стан інженерних мереж і систем", - наголосив він.

Целовальник також повідомив, що густина населення у кварталах старої індустріальної забудови становить до 250 осіб на 1 га, тоді як для Києва середня густина у кварталах нової житлової забудови сягає 450-550 осіб на 1 га.

Нагадаємо, раніше заступник глави КМДА Олександр Мазурчак заявляв, що знесення "хрущовок" у Києві може початися вже наступного року.

Зараз ви читаєте новину «На Печерську почнуть реконструкцію хрущовок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі