вівторок, 23 травня 2006 18:16

На київських водоймах не вистачає рятувальників

Головне управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій в місті Києві перевірило київські пляжі. Виявилося, що на деяких з них просто небезпечно відпочивати.

Перевірка встановила, що пошуково-рятувальна служба та її працівники не пройшли обов"язкової атестації на проведення рятувальних робіт. Адміністрація не організувала обов"язкове страхування рятувальників на випадок захворювання, часткової або повної втрати працездатності, загибелі (смерті), спричиненої виконанням обов"язків.

Крім того потребує удосконалення професійний відбір особового складу рятувальної служби "Плесо", оскільки основна кількість рятувальників підбирається тільки на купальний сезон з числа студентів без відповідної освіти, стажування, фізичної і психологічної підготовки, попереднього медогляду. Також не організовано проходження оперативним складом щорічної перепідготовки за спеціальною програмою.

Загальна укомплектованість служби оперативним особовим складом залишається недостатньою (63%), а штатна чисельність рятувально-водолазної станції "РВС-3" (54%) і рятувальної станції "РС-7" (55%) взагалі не дозволяє якісно і в повному обсязі виконувати поставлені завдання. Матеріально-технічне забезпечення, у тому числі водолазне спорядження і плавзасоби, морально і фізично застаріли і потребують заміни.

Результати перевірок показали недостатню укомплектованість оперативним особовим складом рятувальних постів на пляжах "Дитячий", "Довбичка", "Молодіжний", "Венеція". Зона відповідальності постів значно перевищує встановлені нормативи.

Жоден з міських централізованих пляжів і зон відпочинку біля води у встановленому законодавством порядку не отримали паспорти з відповідними документами. Не вирішено питання про організацію цілодобового чергування рятувальників, що позбавляє можливості оперативно надати допомогу потерпілим в нічний час. 50% пляжів, розташованих на внутрішніх водосховищах міста, взагалі не забезпечені плавзасобами.

За матеріалами: ForUm, Ліга

Зараз ви читаєте новину «На київських водоймах не вистачає рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі