понеділок, 14 травня 2012 10:21

На даху київського будинку будують триповерхову церкву УПЦ МП

На даху київського будинку будують триповерхову церкву УПЦ МП
Фото: segodnya.ua

На даху одного з столичних будинків за адресою проспект Героїв Сталінграду, 4, будується триповерхова церква.

Про це повідомили мешканці будинку, в якому проводяться будівельні роботи, пише Сегодня.

У Київській міській адміністрації вважають, що будівництво незаконне.

"Я не пам'ятаю, щоб був такий дозвіл. Для того щоб надбудувати три поверхи, необхідно провести експертизу конструкції будинку, навряд чи це зроблено. Треба перевіряти ", - сказав заступник голови КМДА Михайло Кучук.

В Українській Православній Церкві повідомляють, що будівництво храму на даху багатоповерхового будинку не суперечить церковним традиціям.

"Існує традиція будинкових храмів. Щоб це був повноцінний храм, він повинен будуватися з благословення церкви. Наскільки мені відомо, тут таке благословення є. Храм на даху висотного будинку - це нове, але це не суперечить церковним традиціям ", - розповів голова Синоїдального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП, протоієрей Георгій Коваленко.

"Якщо храм буде освячено кимось із владик і там будуть проходити служби, в цьому немає нічого поганого. Взагалі храм будують, якщо є благословення і дотримана вся документація, це їх право ", - додав один зі священиків.

Зараз ви читаєте новину «На даху київського будинку будують триповерхову церкву УПЦ МП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі