пʼятниця, 09 лютого 2024 17:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізованим киянам виплатять по 30 тис. грн

Київ доопрацював з ТЦК механізм виплати додаткової одноразової матеріальної допомоги мобілізованим киянам у розмірі 30 тис. грн, яку ініціював мер столиці Віталій Кличко.

Також місто розширило перелік отримувачів. Зокрема, перші виплати мають відбутися до кінця лютого. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Пояснюється, що одноразова матеріальна допомога мобілізованим нараховуватиметься в безготівковій формі на соціальний (зарплатний) рахунок автоматично - без участі мобілізованого.

"Утримувачі ж муніципальної картки "Картка киянина" отримають одноразову виплату на свій картковий рахунок. Для цього Київський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки щомісяця надаватиме Департаменту муніципальної безпеки інформацію про мобілізованих", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТЦК почнуть працювати цілодобово

В Департаменті зазначили, що мобілізовані мають надати до ТЦК та СП копії ідентифікаційного коду, паспорта громадянина України та довідку/виписку з банку про відкриття соціального (зарплатного) рахунку.

На підставі цих даних Департамент соціальної та ветеранської політики КМДА здійснюватиме одноразову адресну матеріальну допомогу. Перші виплати мають відбутися до кінця лютого.

В КМДА також повідомили, що перелік киян, які можуть отримати від міста 30 тисяч, розширено. Відтепер цю виплату можуть отримати також ті мешканці столиці, які підписали контракт.

Автор: kyivcity.gov.ua
 

Важливо: тим, хто мобілізувався до початку лютого, ймовірно необхідно буде надати до свого ТЦК додаткові документи. Отримати консультацію можна за номерами: 044-290-44-37; 044-290-42-01, йдеться у повідомленні.

Минулого тижня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. Строкову військову службу планують скасувати. Повістки приходитимуть також й у електронний кабінет призовника, згідно законопроєкту.

7 лютого парламент продовжив дію воєнного стану і мобілізації до до 13 травня.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізованим киянам виплатять по 30 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі