середа, 12 грудня 2007 07:11

МЗС уже не будуватиме на Пейзажці

Міністерство закордонних справ заборонило АТ "Українське майно" зводити дім на перехрещенні пров. Десятинного й Пейзажної алеї.

Будівництво вели на замовлення міністерства.

"Відповідно до наказу екс-міністра Арсенія Яценюка, МЗС скасувало повноваження АТ "Українське майно" здійснювати керівництво спільною інвестиційною діяльністю", — зазначається в повідомленні прес-служби дипломатичного відомства. АТ "Українське майно" заборонено зводити будинок, бо фірма не дотримується низки вимог, а справа отримала "широкий громадський розголос".

— Не розумію лише, чому заборонили будувати "Українському майну". На всіх документах там фігурує інвестором якесь ДЗД ТОВ "УМ-інвест", — каже "ГПУ" Олександр Охатрін, 60 років, житель пров. Десятинного, 7.

За словами Охатріна, з осені 2006-го на території, де мав бути будинок, не зробили нічого. Тільки дерева повирубували.

— Не скажу, що це громадська перемога. Ми тільки зробили крок у справі охорони історичної частини міста. Не можемо дозволити забудувати Пейзажну алею. Ще треба, аби винні відповіли за незаконно зрубані дерева. Хоча їх уже не повернеш, — зауважує чоловік.

Упродовж 6 і 7 грудня робітники ТОВ "ВАНЕЯ" вирубали у пров. Десятинному кілька десятків дерев.

Новобудова на замовлення МЗС спричинила протести місцевих жителів і громадських організацій.

Зараз ви читаєте новину «МЗС уже не будуватиме на Пейзажці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі