вівторок, 07 жовтня 2008 19:19

Метро впросило КПІ вчитися пізніше

Керівництво столичного метрополітену пропонує інститутам й університетам змінити графік початку навчання.

— Хочемо, аби навчальні заклади "пересунули" початок своїх занять. Із таким самим питанням будемо звертатися до великих підприємств. Метро розраховане на щодобове перевезення півтора мільйона людей. Фактично ж перевозимо 2,2 мільйона в робочі дні, переважно — зранку і ввечері, — каже під час прес-конференції начальник метро Петро Мірошников, 51 рік.

— Поки що метрополітен звернувся тільки до керівництва Київського політехнічного інституту. У ньому навчається 40 тисяч студентів. Через це станція метро Політехнічний інститут дуже перевантажена в години пік, — каже "ГПУ" Надія Шумак, прес-секретар метро. — Уже отримали відповідь від керівництва вузу. Заклад змінив графік роботи. Станцію вдалося трохи розвантажити. Вивчаємо інші завантажені станції. Звернемося з таким самим проханням до підприємств, що розташовані біля перевантажених станцій.

У Київському політехнічному інституті "ГПУ" розповіли, що в частини студентів перша лекція починається о 8.30. У решти — о 10.25. О восьмій ранку людей на станції стало помітно менше. Але їх побільшало ближче до 10.00.

Начальник метрополітену Петро Мірошников вдруге закликав пасажирів не їздити на метро в години пік без потреби. Він вважає, що 10% пасажирів у столиці можуть їздити у громадському транспорті, не спускаючись у підземку.

Зараз ви читаєте новину «Метро впросило КПІ вчитися пізніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі