четвер, 06 квітня 2023 12:12

Мармур, дорогі меблі та ініціали на стіні: показали "невеличку хату" Павла під Києвом
6

Фото: Вihus.info

Будинок колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла у селі Вороньків Київської області виявився не "невеличкою хатою".

Маєток на майже 600 кв. м розташований на вул. Молодіжній, 46 за міцним і високим парканом. Має два поверхи з допоміжними будівлями і альтанкою, йдеться в сюжеті розслідувачів Вihus.info.

"Для церковника невеличкою хатою є двоповерховий будинок площею 580 квадратних метрів, збудований на ділянці площею у 40 соток. На ній же розташований ще один двоповерховий гостьовий будинок площею 170 квадратних метрів, альтанка і будинок охорони. Вочевидь, в останньому і заточили високодуховного мученика", – сказав журналіст.

За його інформацією, цей будинок 2016 року виставляли на продаж за 1 млн 300 тис. дол. В оголошенні вказували, що маєток мебльований виробами італійських та англійських майстрів, кімнати оздоблені дорогими меблями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пшонка, завідуй молча": мережа вибухнула черговими мемами про "Пашу Мерседеса"

Підлога, згідно з описом, вкрита мармуром та німецьким паркетом та має підігрів. Люстри – чеські, а побутова техніка від дорого виробника. В оголошенні зазначалося, що будинок "дуже теплий та затишний".

Журналісти також помітили ініціали на стіні – АП, або ЛП, які можуть збігатися з ініціалами Павла Лебідя.

Ще один будинок митрополита на 546 кв.м, за даними Вihus.info, розташований на Печерську у Києві.

Журналісти зазначають, що ділянку, на якій стоїть маєток, наприкінці 1990-х та на початку нульових "церковники тупо віджали у людини, чия родина жила тут ще на початку 20-го століття".

Повідомляється, що у двоповерховому будинку з мансардою є турецька лазня, сауна, басейн, винотека та окремий ліфт. А його вартість може становити понад $1 млн.

1 квітня Служба безпеки України вручила підозру Павлу у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправданні збройної агресії Росії. Він заявив, що не боїться.

Того ж дня Шевченківський райсуд Києва відправив митрополита під цілодобовий домашній арешт на два місяці із зобов'язанням носити електронний браслет.

За рішенням суду, митрополит має перебувати у згаданому будинку в Вороньків. Павло називав цей маєток "невеличкою хатою", яку він "продавав, але ніхто не купив". Він також розповів, що все звідти роздав – ліжка, пральні машинки, холодильник тощо – і нині там нічого немає. Але митрополит зазначив, що тепер "ссилку треба там перебувати".

Зараз ви читаєте новину «Мармур, дорогі меблі та ініціали на стіні: показали "невеличку хату" Павла під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі