Із 1 травня на вулицях Києва, як заведено, з"явилися бочки з квасом. За напій цього року доведеться платити більше. Найменша, 200-грамова, порція подорожчала на 10–15 коп., нині вона коштує 70–75 коп. За півлітра квасу треба викласти 1,5 грн, за 0,33 л — 1 грн.
— Подорожчав цукор, і заводи підняли ціну, — каже Ірина Січова, 45 років, яка торгує квасом на вулиці Курській, 1.
Жінка каже, що нині кияни купують квас іще не дуже активно — через прохолодну погоду.
— Найбільше покупців було в неділю, — говорить. — За день продала 180 літрів, на 420 гривень. Це удвічі менше, ніж у літній період.
Квас має бути в бочці 48 годин, каже Ірина Січова. Відповідно до санітарних вимог, потім бочку пропарюють. Свіжий квас має бути коричневого кольору, а товщина піни не повинна перевищувати товщину вказівного пальця.
Коментарі