вівторок, 11 лютого 2020 10:58

КМДА пропонують викупити аварійний цех заводу за 700 млн грн

КМДА пропонують викупити аварійний цех заводу за 700 млн грн
П'ятий цех машинобудівного заводу "Більшовик" оцінили в 700 млн грн. Фото: the-village.com.ua

Щоб без перешкод добудувати Шулявський шляхопровід, Київська міська держадміністрація має викупити п'ятий цех машинобудівного заводу "Більшовик". Фонд держмайна оцінює його вартість у майже 700 млн грн.

"Треба розвалити аварійну будівлю, зробити там благоустрій, побудувати один заїзд - це робиться достатньо швидко. Головне — домовитися з Фондом державного майна щодо заводського цеху. Цей об'єкт оцінюють захмарними цифрами з урахуванням укладених орендних договорів із компаніями, що торгують там секонд-хендом. Тобто з урахуванням потенційно недоотриманого прибутку від оренди майна. Ми не хочемо нічого задарма, але і переплачувати теж. Технічний стан і вартість будівлі має оцінити експерт", - говорить перший заступник мера Києва Микола Поворозник в інтерв'ю "Економічній правді".

Водночас запевнив, що в кошторисну вартість розв'язки ця сума не входить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили частину Шулявського мосту

"Київська міськрада вже вирішила викупити це приміщення для громадських потреб за реальну ціну. Майже 700 мільйонів гривень - завищена сума, враховуючи, що земля під об'єктом належить громаді. Передостанні перемовини давали оптимізм. Останні розмови - надія є, але вона трохи туманна. За такі цифри купувати приміщення цеху, що розвалюється, абсурдно. Але ми в процесі переговорів", - каже чиновник.

Вартість реконструкції Шулявського мосту може зросте до 1,726 млрд грн. Кошторис збільшили, бо виконали багато додаткових робіт. Спочатку проєкт оцінювали 598,49 млн грн, пізніше вартість підвищилася завдяки додатковим договорам до 830 млн грн, а торік у жовтні міст взагалі подорожчав до 1,05 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «КМДА пропонують викупити аварійний цех заводу за 700 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі