вівторок, 10 грудня 2013 14:28

Київська влада хоче, щоб туристи ходили на Поділ

Сьогодні головний архітектор столиці Сергій Целовальник на розширеній колегії Київської міської державної адміністрації презентував міську програму збереження та реабілітації історичного середовища на Подолі та Дніпровських схилах "Київ самобутній", повідомили в прес-службі КМДА.

Архітектор зазначив, що програма охоплює лише історичну частину Подолу і передбачає розвиток історико-культурної спадщини Києва.

"Мінімальне завдання програми - реабілітація історичного середовища Подолу для розвитку туристичної функції та повноцінного відпочинку жителів. Максимальна задача - відпрацювання моделі створення та управління функціональною інтеграцією міського розвитку на прикладі Подолу" , - розповів Сергій Целовальник.

Він зазначив, що однією з головних цілей програми є збільшення туристичних потоків на Поділ, оскільки на сьогодні вони дуже малі. Міська влада планує збільшити приплив туристів за допомогою створення пішохідних зон, тематичних кафе, нових музеїв, галерей та інших об'єктів культури та мистецтва.

"Реалізація програми "Київ самобутній" дозволить створити нові робочі місця не тільки за рахунок збільшення кількості туристів, а й завдяки розвитку туристичної інфраструктури - кафе, галерей, магазинів. Думаю, що це відбудеться вже до кінця 2014 року. Президент України Віктор Янукович поставив перед нами завдання збільшити кількість робочих місць, у нас хороші перспективи" - підкреслив головний архітектор столиці.

Раніше повідомлялося, що в рамках проекту "Київ самобутній" в історичній частині столиці буде створено "пішохідне кільце" . "На сьогоднішній день частина цього "кільця" вже існує - це Андріївський узвіз. Ми плануємо продовжити його далі, перетворивши на пішохідну зону Контрактову площу, вулицю Сагайдачного і Поштову площу. Продовжити його по алеї до Володимирської гірки і замкнути на Андріївському узвозі", - розповів голова Подільської районної держадміністрації Сергій Крушановський. В рамках проекту відновлений пам'ятник Магдебурзькому праву та прилегла до нього алея.



 

Зараз ви читаєте новину «Київська влада хоче, щоб туристи ходили на Поділ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі