середа, 31 березня 2021 17:33

Київ заборонив розганятися до 80 км/год. із 1 квітня

Київ заборонив розганятися до 80 км/год. із 1 квітня
У Києві скасували дозвіл розганятися до 80 км/год Фото: pixabay.com

Відзавтра, 1 квітня, у Києві не підвищуватимуть дозволеної швидкості руху до 80 км/год.

Про це повідомив директор Центру організації дорожнього руху Віктор Черній.

"Обстеження показало, що жодна з 17 вулиць не відповідає повністю необхідним критеріям, що визначені Правилами дорожнього руху та методикою прийняття рішень про встановлення обмежень швидкості", – зазначив Черній.

За його словами, на обстежених вулицях фіксується високий рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП. Крім того, на вулицях дозволений велорух, а проти підвищення дозволеної швидкості виступає велоспільнота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва з'явився надсучасний світлофор

"Кодекс України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність лише при перевищенні встановленої швидкості руху більше як на 20 кілометрів на годину. Ще 2 кілометри на годину є технічною похибкою, яка не враховується при фіксації швидкості відповідним обладнанням. Отже, фактично мова іде про дозвіл рухатися зі швидкістю до 102 кілометрів на годину в населеному пункті", – додав чиновник.

Черній нагадав, що стратегія розвитку Києва до 2025 року передбачає зниження смертності на столичних дорогах на 50%.

"У європейських країнах взагалі є тенденція до зниження дозволеної швидкості руху на вулицях міст до 30 кілометрів на годину", – резюмував він.

На вулицях, де з 1 квітня мали дозволити їздити зі швидкістю 80 км/год., припадає третина всіх загиблих та 5 частина всіх постраждалих у ДТП в Києві за 3,5 роки. Це 182 смерті та 1789 травмованих. Такі висновки велоспільноти столиці, що спираються на офіційні дані патрульної поліції.

Зараз ви читаєте новину «Київ заборонив розганятися до 80 км/год. із 1 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі