четвер, 18 березня 2021 10:17

Київ витратив неймовірну суму на компенсацію проїзду пільговиків

Київ витратив неймовірну суму на компенсацію проїзду пільговиків
Право на безкоштовний пільговий проїзд у Києві мають 27 окремих категорій громадян. Фото: УНІАН

2020 року за проїзд пільговиків у транспорті Київ заплатив майже 1,1 млрд грн. Це компенсація за понад 1 млн пасажирів, які мають право на пільговий проїзд. Вона передбачена міською цільовою програмою "Турбота. Назустріч киянам".

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

"Київський метрополітен профінансовано на 364,6 мільйона гривень, а Київпастранс отримав компенсацій на 728,5 мільйонів гривень. Важливо також зауважити, що восени торік пересування транспорту було обмежено у зв'язку з карантином", – зазначила Хонда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найамурніші станції столичного метро - карта

На державному рівні досі не врегульоване питання компенсації проїзду пільговиків з інших регіонів України. У зв'язку з цим Київрада відтермінувала запровадження електронного квитка в промислову експлуатацію, додала чиновниця.

Серед пасажирів не киян на пільговий проїзд у громадському транспорті столиці можуть розраховувати пенсіонери, чорнобильці, люди з інвалідністю, учасники бойових дій, учасники АТО та деякі інші категорії.

До 1 липня 2021 року подовжили можливість пільгового проїзду в громадському транспорті Києва для жителів інших міст. Рішення ухвалили на засіданні Київради. Його підтримали 104 депутати.

Зараз ви читаєте новину «Київ витратив неймовірну суму на компенсацію проїзду пільговиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі