середа, 09 грудня 2020 19:15

Киянина з новим серцем виписали з лікарні

На 17-й день після операції виписали 36-річного пацієнта Сергія з новим серцем.

В операції з пересадки серця сприяли сотні людей. Зокрема лікарі, медсестри, лаборанти, військові пілоти-вертолітники, розповів у Facebook кардіохірург Борис Тодуров, який робив операцію.

Автор: скріншот з відео
  За останній рік в Україні провели 6 трансплантацій серця після 15 років перерви - Тодуров 
За останній рік в Україні провели 6 трансплантацій серця після 15 років перерви - Тодуров 

7 років тому чоловік вже переніс одну із найскладніших операцій - Бенталла. Йому замінили висхідну аорту та аортальний клапан. Після операції він почувався задовільно, але останнім часом з'явилася серцева недостатність.

"6 трансплантацій серця за рік після 15-річної перерви. Окрема подяка Самчуку та Ткаченку - головним лікарям клінік, з якими ми робимо таку важливу справу. У цій операції взяли участь сотні людей різних спеціальностей - від народних депутатів, міністрів, поліцейських, лікарів до пілотів військового вертольота", - написав Тодуров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше успішно розділили сіамських близнючок зі зрощеним черепом

Тодуров окремо подякував дружині загиблого донора, яка знаходиться на 5 місяці вагітності. Органи донора – серце та 2 нирки – врятували життя 3 людям.

"Родині донора приношу щирі співчуття й особливу подяку за ваш громадянський вчинок. Серце вашої близької людини продовжує жити й радувати іншу хорошу людину. Команда Інституту серця запрошує до співпраці всі зацікавлені клініки для роботи в галузі трансплантології. Життя продовжується", - зазначив лікар.

У Львові успішно провели 4 операції з трансплантації. Зробили 3 пересадки нирки й одну - серця, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко на брифінгу.

Зараз ви читаєте новину «Киянина з новим серцем виписали з лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі