понеділок, 14 січня 2019 13:27

Кінотеатр "Київ" віддадуть тому, хто більше заплатить

Кінотеатр "Київ" віддадуть тому, хто більше заплатить
За оренду понад 7 тисяч квадратних метрів у КМДА хочуть брати не менше 700 тисяч грн на місяць. ФОТО: Alexostrov

На оренду столичного кінотеатру "Київ" проведуть відкритий конкурс. Наступним орендарем стане той, хто запропонує більшу орендну плату.

Цільове призначення будівлі - кінотеатр - збережеться, повідомив на брифінгу заступник мера Володимир Слончак.

Вартість оренди стартуватиме від 700 тис. грн на місяць. Попередній орендар - ТОВ Культурний центр "Кінотеатр Київ" – сплачував за комплекс 47 тис. грн на місяць. При цьому 2 приміщення здавав в суборенду і отримував 208 тис. грн.

У міській держадміністрації конкурс хочуть провести протягом найближчих 1,5 місяців. Участь може брати кожен охочий, зокрема й попередній орендар.

"Кінотеатр розглядається виключно на умовах оренди, він є пам'яткою архітектури місцевого значення. Приватизувати його неможливо. Для приватизації необхідно кілька рішень Київської міськради. На сьогоднішній день місто розглядає виключно оренду кінотеатру. Жодного відчуження його не буде", - додав Слончак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер-власник "Кінопанорами" розповів про долю кінотеатру

Угоду з ТОВ Культурний центр "Кінотеатр Київ" уклали 1998-го й автоматично поновили 2009-го. 4 січня термін оренди збіг. Робота кінотеатру опинилась під питанням. У КМДА заявили, що не можуть навіть дозволити собі припустити, щоб "Київ" закрився. Він є пам'яткою архітектури і містобудування місцевого значення, і цільове призначення кінотеатру змінюватись не може.

Зараз ви читаєте новину «Кінотеатр "Київ" віддадуть тому, хто більше заплатить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі