четвер, 28 грудня 2017 08:50

Киянин розробив додаток для людей з вадами слуху

Киянин розробив додаток для людей з вадами слуху
Програма сьогодні стає дедалі популярнішою не лише в Україні, а й за її межами. Фото: кадр з відео.

Киянин із вадами слуху розробив додаток для смартфона, який допомагає людям з порушенням слуху почуватися в суспільстві комфортніше, повідомляє ВВС Україна.

Додаток BeWarned дозволяє людям з порушенням слуху спілкуватися з іншими людьми. Він озвучує написані слова для людей, які чують, та переводить у текст вимовлені фрази для людей з вадами.

Розробка допомагає таким людям отримувати різні послуги.

"Наприклад людина з вадами слуху приходить у лікарню і бачить QR-код нашої програми. Його можна сканувати на свій смартфон і одразу спілкуватися. Спілкування дуже просте, швидке і оперативне" - говорить розробник додатка Віталій Потапчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка прикрасила один із найбільших аеропортів США

Віталій розповідає, що таким людям, як він, важко в українському суспільстві, адже в них багато проблем з комунікацією. Дуже часто хлопець стикався із нетерплячістю та небажанням інших із ним спілкуватися. Саме тому він розробив додаток BeWarned.

"У майбутньому я хотів би приходити в будь-яке місце: магазин, перукарню, і щоб там уже була така програма. Це було б зручно з погляду комфорту та самоповаги" - каже Віталій Потапчук.

Програма сьогодні стає дедалі популярнішою не лише в Україні, а й за її межами.

Державна комісія із зв'язку США сертифікувала технологію WattUp, яка дає можливість одночасно заряджати пристрої на відстані до 1 м від передавача.

Зараз ви читаєте новину «Киянин розробив додаток для людей з вадами слуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі