середа, 28 вересня 2022 13:26

Киян попередили про небезпеку у повітрі

Киян попередили про небезпеку у повітрі
У Києві зафіксували потрійне перевищення отруйних речовин у повітрі. Фото: УНІАН

Жителів Києва попередили про забруднення повітря.

В окремих районах норма забруднення перевищує більш ніж у три рази. Про це йдеться в щотижневому звіт Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

"Загалом, порівняно з попереднім тижнем, вміст забруднювальних домішок у повітрі знизився, чому сприяли погодні умови – невисока температура повітря, опади у вигляді дощу та посилення швидкості вітру в окремі дні", – зауважили фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили міста світу з найбруднішим повітрям - українське поміж них

Зазначається, що з 19-го по 24 вересня в повітрі в столиці зафіксоване перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

зважених речовин – в 1,0-1,1 разу на пл. Бессарабській та Перемоги;
оксиду вуглецю – в 1,0 – 1,3 разу на просп. Перемоги в районі метро Святошин, в 1,7 разу – там же 22 вересня;
діоксиду азоту – в 3,2 – 3,5 разу на пл. Перемоги та вул. Каунаській 20 вересня, у 2,0-3,0 рази – на Бессарабській пл., бульв. Лесі Українки, просп. Оболонському та Перемоги, в 1,0-1,9 разу – на всіх інших постах, за винятком просп. Науки, 37;
формальдегіду – у 2,0-2,7 разу на вул. Академіка Стражеска, пл. Перемоги та Бессарабській, бульв. Лесі Українки, вул. Каунаській, просп. Перемоги, Деміївській пл., в 1,3 – 1,8 раза – вул. Олександра Довженка в районі метро Шулявська, вул. Попудренка, Оболонському проспекті, в районі Гідропарку, а саме біля мосту Метро, в 1,0 – 1,1 разу – на просп. Науки.

За даними Укргідрометцентру, в Києві можливі тумани й незначне підвищення температури повітря, що не сприятиме розсіюванню шкідливих домішок.

Міністерво охорони здоров'я рекомендує жителям столиці менше виходити на вулицю, щільно закривати вікна, пити більше рідини. Це особливо важливо для людей з серцево-судинними захворюваннями, хворобами дихальних шляхів, літніх людей і дітей.

2 вересня Київ накрив густий смог. У столиці було сильне задимлення повітря. За даними рятувальників, ця ситуація ускладнюється сезонним явищем-метеорологічним серпанком. Жителів міста закликали зберігати спокій.

1 вересня жителі столиці та Київської області також збентежив сильний смог. Особливо його було видно в північних районах області. Забруднення також фіксувала автоматична система моніторингу стану повітря в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Киян попередили про небезпеку у повітрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі