четвер, 05 січня 2023 07:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Імовірний наступ з Білорусі планують "подавити" ще на кордоні: Павлюк розкрив подробиці

Імовірний наступ з Білорусі планують "подавити" ще на кордоні: Павлюк розкрив подробиці
Загроза нового наступу з Білорусі на Україну зберігається. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У разі повторної спроби окупантів наступати на Київ Сили оборони України розраховують зупинити їх ще на кордоні Білорусі.

Для цього тривають відповідні роботи. Про це заявив командувач угрупування сил і засобів оборони столиці генерал-лейтенант Олександр Павлюк у телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

Він наголосив, що Україна постійно відстежує весь рух підрозділів російської армії, їхні нові точки дислокації та полігони. На його думку, військово-політичне керівництво матиме час для сповіщення громадян у разі повторної спроби РФ наступати на столицю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр запитали, чи попередять українців про новий наступ РФ

"Ми створили угруповання на кордоні з Білоруссю, яке готове гідно зустріти ворога. Київська область доволі потужно підготувалася до можливого нового наступу. Це кілька рубежів довкола Києва загальною протяжністю близько тисячі кілометрів, де на основі фортифікаційних позицій, довгострокових оборонних споруд створено потужну систему оборони. Так просто пройти буде неможливо", – сказав Павлюк.

За його словами, весь кордон України з Білоруссю зараз являє собою "суцільні завали й мінні поля". Щоб пройти через них, ворогам знадобляться зусилля.

"До того ж по них сплановано вогонь артилерії, роботу від снайперських груп до мобільних вогневих груп. Ми не плануємо пропустити їх далі кордону", – заявив Павлюк.

Аналітики американського Інституту вивчення війни оцінюють повторний наступ росіян з білоруської території як малоймовірний, але можливий.Такої ж думки переважно й української експерти.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що загроза з Білорусі поступово зростає. Але зараз потенціалу РФ у цій країні вистачить лише на тактичні події з обмеженими цілями.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впевнений, що російський ворог знову піде на Київ. Для цього, за його словами, росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів.

Зараз ви читаєте новину «Імовірний наступ з Білорусі планують "подавити" ще на кордоні: Павлюк розкрив подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі