четвер, 08 вересня 2022 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Держсекретар США прибув до Києва із неоголошеним візитом – ЗМІ

Держсекретар США прибув до Києва із неоголошеним візитом – ЗМІ
Держсекретар США Ентоні Блінкен несподівано прибув в Україну. Його візит не анонсували. Фото: ілюстративне, twitter.com/SecBlinken

У четвер, 8 вересня, держсекретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен прибув до Києва з неанонсованим візитом.

Мета його приїзду – обговорення питань військової допомоги Україні. Про це повідомила журналістка BBC Барбара Плетт Ашер у Тwitter.

"Держсекретар США Ентоні Блінкен відвідує Україну у зв'язку з оголошенням США про виділення Києву і його сусідам ще $2,6 млрд на допомогу у сфері безпеки", – зазначила вона.

Цю суму союзники виділять на додаток до пакета важкого озброєння, боєприпасів і бронетехніки лише для України вартістю $675 млрд, про який оголосив Пентагон.

Цей пакет містить гаубиці, артилерійські боєприпаси, Humvee, броньовані машини швидкої допомоги, протитанкові системи та інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони США заявило про "очевидний успіх" України на полі бою

Держсекретар США оголосить про виділення військового фінансування для України та ще 18 держав, які надалі можуть зіткнутися з російською агресією, за даними Reuters.

"Блінкен приїхав до Києва. Гарний знак на фоні нашого контрнаступу", – прокоментував нардеп Олексій Гончаренко в Тelegram.

Блінкен планує зустрітися із президентом Володимиром Зеленським, повідомив пресцентр Збройних сил України, посилаючись на західні ЗМІ.

8 вересня міністр оборони США Лойд Остін на зустрічі у форматі "Рамштайн" повідомив, що Україна додатково отримає від США військової допомоги на $675 млн. Відповідне рішення напередодні ухвалив президент США Джо Байден.

8 вересня Байден проведе нараду у відеоформаті з союзниками з приводу подальших кроків на підтримку України, за даними ЗМІ.

На засіданні у форматі "Рамштайн" Україна звернеться до країн-союзниць з проханням надати потужнішу зброю.

У Сполучених Штатах Америки підтвердили постачання в Україну надточних снарядів Excalibur з GPS. Це боєприпаси з GPS-наведенням, вони можуть вразити ціль на відстані 40,5 км

Зараз ви читаєте новину «Держсекретар США прибув до Києва із неоголошеним візитом – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі