пʼятниця, 03 вересня 2021 22:55

Горів костел Святого Миколая в центрі Києва. Пошкоджено орган

Горів костел Святого Миколая в центрі Києва. Пошкоджено орган
Пожежа в костелі святого Миколая. Фото:24 канал

В Києві горить костел Святого Миколая. На місці події вже працюють загони рятувальників.

Що стало причиною загоряння, поки не відомо. Так само не відомо, чи є жертви або постраждалих в результаті інциденту, повідомляють в ДСНС.

Очевидці кажуть, що горить задня частина будівлі.

Мер столиці Віталій Кличко повідомив, що займання сталося між першим і другим поверхами. Однак вогонь вже перекинувся на покрівлю будівлі.

"Міські рятувальні служби, 15 фахівців ДСНС і 4 одиниці техніки ліквідовують пожежу. Ранг пожежі - другий", - заявив він в Telegram-каналі.

Пожежі присвоїли другий ранг складності. Це означає, що мова йде про велику площу, поруч з якою немає джерел води.

У Миколаївському костелі був великий орган Rieger-Kloss, спеціально створений для концертного залу. Інформацію про пошкодження органу підтвердили рятувальники.

У Міністерстві культури і інформполітики уточнили, що пожежа почалася під час репетиції. Сама будівля не сильно постраждала, ступінь пошкодження органу встановлюють.

Ситуація повністю контрольована. О 23:26 пожежу ліквідували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа знищила половину міста

Костел Святого Миколая — римсько-католицький костел у Києві, один з двох римсько-католицьких у місті, побудованих до 1917 року. Розташований у самому центрі міста на Великій Васильківській вулиці. Храм був побудований у 1899—1909 роках у неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Зараз ви читаєте новину «Горів костел Святого Миколая в центрі Києва. Пошкоджено орган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі