пʼятниця, 21 червня 2013 10:43

Геофізики назвали найбільш забруднені райони Києва

Геофізики назвали найбільш забруднені райони Києва
Фото: vkurse.ua

У Києві в травні 2013 року найбільш забрудненим районом визнано Бессарабську площу, найменш забрудненим - Гідропарк. Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія гідрометслужби України.

Серед високозабруднених районів столиці також площа Перемоги, Московська площа, проспект Перемоги, Оболонський проспект і бульвар Лесі Українки. Підвищене забруднення дослідники спостерігають на вулиці Скляренка, Попудренка, Довженка, Стражеско, Каунаській. Нижчий рівень забруднення зафіксовано на вулиці Лазо (район ДВРЗ), на території Національного комплексу "Експоцентр" і в районі Багринової гори.

Рівень забруднення повітря в Києві порівняно з травнем 2012 року знизився за рахунок зниження вмісту формальдегіду, фенолу і діоксиду азоту. У квітні 2013 року порівняно з березнем поточного року індекс забрудненості атмосферного повітря в столиці збільшився на один ступінь – до "високого".

Забрудненість атмосферного повітря характеризується чотирма рівнями: низький, підвищений, високий і дуже високий.

Зараз ви читаєте новину «Геофізики назвали найбільш забруднені райони Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі