вівторок, 09 липня 2024 19:03

Фонд Порошенка, який з 2015 року вклав 100 млн грн у розвиток "Охматдиту", планує новий проєкт

Автор: prm.ua
 

Фонд п'ятого президента Петра Порошенка з 2015 року опікується дитячою лікарнею "Охматдит", і за цей час на обладнання, ремонт та реконструкцію медзакладу було спрямовано 100 млн грн.

Про це розповіла керівник благодійного проєкту Ірина Пономаренко.

Вона також повідомила журналістам, що родина Порошенків планує новий проєкт підтримки лікарні, і зазвичай Фонд бере "під ключ" роботи на конкретному об'єкті.

"З 2015 року ми почали проєкт співпраці з лікарнею "Охматдит". Спочатку це була допомога в поліклініці. Там була відновлена і електрична частина, замінені ліфти, система опалення, система вентиляції. Пізніше вже в центральній частині "Охматдиту" тут, на Чорновола зробили центральне стерилізаційне відділення, загальна вартість була 30 мільйонів гривень. Відновили систему постачання кисню. Багато було загальних ремонтних робіт, обладнання за зверненнями лікарні" - розповіла Пономаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Логіка терору і геноциду": експерт пояснив, чому росіяни обстрілюють цивільні об'єкти в Україні

"Ми обговоримо, які нагальні питання, з'ясуємо обсяг робіт. Зазвичай ми всі ці роки брали конкретний об'єкт і повністю його завершували. Так само буде і цього разу" - сказала представниця Фонду.

Вранці 8 липня росіяни атакували Київ ракетами, загинули щонайменше 27 людей.

Зокрема, по "Охматдиту" терористи РФ вдарили крилатою ракетою Х-101. На місці трагедії знайдено відповідні докази - уламки корпуса задньої частини Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

9 липня, у столиці оголосили День жалоби.

Зараз ви читаєте новину «Фонд Порошенка, який з 2015 року вклав 100 млн грн у розвиток "Охматдиту", планує новий проєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі