середа, 27 квітня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомагали окупантам: у Києві затримали 13 зрадників України

Допомагали окупантам: у Києві затримали 13 зрадників України
Найчастіше співпраця зловмисників із російським ворогом полягала у передачі інформації про підрозділи ЗСУ. Фото: t.me/luhanskaVTSA

У Києві від початку повномасштабного вторгнення Росії про підозру в співпраці з ворогом повідомили вже 13 громадянам.

Зловмисникам загрожують тривалі строки позбавлення волі за державну зраду, колабораціонізм та виправдання агресії окупантів, заявив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер, повідомляє пресслужба відомства.

"На сьогодні при процесуальному керівництві органів міської прокуратури 13 особам вже повідомили про підозру у скоєнні злочинів, пов'язаних із співпрацею з ворогом", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті затримали зрадника зі столиці

Найчастіше співпраця зловмисників із російським ворогом полягала у передачі інформації про підрозділи Збройних сил України чи тероборони. Підозрювані добровільно допомагали окупантам, обіймаючи посади в незаконних органах влади, а також забезпечували ресурсами війська країни-агресора.

У Києві викрили шахрая, який під виглядом продажу військового спорядження заволодів коштами громадян. Затриманому жсителю столиці повідомили про підозру.

Зараз ви читаєте новину «Допомагали окупантам: у Києві затримали 13 зрадників України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі