середа, 20 липня 2016 16:49

До хресної ходи Московського патріархату можуть застосувати "непопулярні заходи"

До хресної ходи Московського патріархату можуть застосувати "непопулярні заходи"

Міністерство внутрішніх справ готове застосовувати непопулярні методи, щоб недопустити порушення безпеки під час хресної ходи Української православної церкви Московського патріархату в Києві.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, повідомляє прес-служба відомства.

"Ми не допустимо ані краплі крові, але, за необхідності - використовуватимемо і непопулярні методи", - сказав Яровий.

Хресну ходу УПЦ МП можуть використати для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у країні, зауважив глава СБУ Василь Грицак.

"Немає ніяких претензій до віруючих. Ми поважаємо їх вибір. Але в СБУ надходить інформація з різних джерел про присутніх серед віруючих провокаторів. Тому відповідальність за безпеку хресної ходи, безумовно, повинні нести організатори цього заходу", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти перекрили шлях хресному ходу УПЦ МП

Нагадаємо, близько 3 тис. вірян беруть участь у Всеукраїнській хресній ході, організованій Українською православною церквою Московського патріархату. 3 липня одна колона вийшла зі Свято-Успенської лаври в місті Святогірськ на Донеччині. Друга - 9 липня вирушила з Почаївської лаври у Тернопільській області. Планують зустрітися в столиці 27 липня перед святкуванням Дня хрещення Київської Русі.

Зараз ви читаєте новину «До хресної ходи Московського патріархату можуть застосувати "непопулярні заходи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі