неділя, 23 травня 2021 18:47

Дешево та смачно: який напій обожнювали кияни в СРСР
5

Щоб придбати газовану воду, збиралися черги
Фото: facebook.com/kiev.klab
Щоб придбати газовану воду, збиралися черги
Щоб придбати газовану воду, збиралися черги
Щоб придбати газовану воду, збиралися черги
Щоб придбати газовану воду, збиралися черги

У мережі показали ретро фото Києва 1950-х років. Них зображені вуличні торговці, що продають газовану воду, та черги навколо них.

На той час це був дуже популярний та недорогий напій, вказують на сторінці Facebook-спільноти "Клуб Коренного Киевлянина", які опублікували фото.

Газованку можна було придбати звичайну або із додаванням різних сиропів - яблучного, виноградного, крем-соди, грушевого, вишневого. Перша коштувала 1 коп, солодка 3 коп. Одноразових стаканчиків в той час не було. Пили із звичайних склянок, потім їх мили.

Радянські люди обожнювали такий напій, особливо діти. Газованка була незвичною та приємною на смак, окрім того, не було такого різноманіття як зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помінялися на горілку - як в СРСР з'явилася закордонна газованка

Згодом газованку можна було придбати в спеціальному автоматі. Проте продаж напою на вулицях був сезонним, з травня до вересня.

Старі фото навіяли ностальгію на користувачів мережі: "Яка була смакота, особливо вишневий з пінкою", "А продавці кричали: "Газ-вода з льодом", "Ще квас був. Кайф", "Смачно, але як шкідливо".

В "ідеальному" Радянському Союзі в їдальнях годували свіжою та здоровою їжею. Однак у котлети додавали багато часнику, щоб приховати несвіже м'ясо, гарніри не вміли готувати, а салати були жирні й некорисні, розповідає у своєму блозі журналіст Максим Мирович.

Зараз ви читаєте новину «Дешево та смачно: який напій обожнювали кияни в СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі