четвер, 15 березня 2018 12:58

Депутати Київради заблокували трибуну і відключили Кличку мікрофон

Депутати Київради заблокували трибуну і відключили Кличку мікрофон
Депутати заблокували трибуну Київради

Пленарне засідання Київської міської ради не розпочалося через блокування трибуни депутатами від фракції "Свобода".

Перед початком засідання кілька депутатів від "Свободи" заблокували трибуну з вимогою надати слово лідеру фракції Юрію Сиротюку. Він хотів розповісти про напад на нардепа Юрія Левченка, який стався 9 березня на вулиці Половецькій. Також вимагати розслідувати цей інцидент, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побиття нардепа Левченка кваліфікували, як хуліганство

Столичний мер Віталій Кличко попросив депутатів зайняти свої місця і запевнив, що кожен матиме можливість для виступу у рамках регламенту сесії. Проте депутати вимкнули його мікрофон та заблокували роботу сесії.

Київрада оголосила перерву у роботі до 14:00.

9 березня у Шевченківському районі Києва на вулиці Половецькій під час демонтажу незаконних гаражів стався конфлікт за участю депутатів.

За даними поліції, згідно з приписом працівники благоустрою проводили демонтаж гаражів, коли прибули народний депутат Юрій Левченко і депутат Київради Святослав Кутняк. Вони намагалися кинути пляшку із займистою сумішшю. Виникла сутичка, яку припинили правоохоронці.

У поліції повідомили, що після цього депутати поїхали геть. З заявою про побиття не зверталися, повідомлень від лікарів теж не надходило.

Кутняк у сторінці на Facebook написав, що Левченка побили до втрати свідомості на акції проти забудови в Києві.

Обидва депутати є представниками партії "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Депутати Київради заблокували трибуну і відключили Кличку мікрофон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua