неділя, 29 травня 2022 09:17

День Києва-2022: як святкуватиме столиця під час війни

День Києва-2022: як святкуватиме столиця під час війни
Київ відзначає 1540 річницю. Фото: КМДА

У неділю, 29 травня, Київ відзначає 1540-у річницю від дня заснування.

Цього року свято відзначатимуть в умовах воєнного стану. Про це повідомляє КМДА у Telegram.

"Для дітей заходи підготовлені переважно в онлайн форматі. Для дорослих також не передбачені масштабні масові заходи, але кияни та гості міста зможуть відвідати пішохідні екскурсії, виставки і концертні виступи", - наголосили у повідомленні.

Афіша заходів у Києві 29 травня:

12:00 - 13:00 - виступи аматорських художніх колективів за організаційної підтримки Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень у парку ім. Т. Шевченка.

15:00 - 16:00 - виступ Київського муніципального духового оркестру – майданчик біля арки "Свободи українського народу" у Центральному парку культури і відпочинку м. Києва.

16:00 - концерт на балконі театру - Київський академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Києва прийшло метеорологічне літо

17:00 - концерт - Київський національний академічний театр оперети (вул. Велика Васильківська, 53).

14:00 - патріотичний майстер-клас - Музей видатних діячів української культури (музей Миколи Лисенка, вул. Саксаганського, 97).

11:00 - пішохідна екскурсія "Золотоворітський квартал". Маршрут від метро Золоті ворота.

11:00 - 19:00 - історико-культурна виставка "Вічне місто Київ. Історія проти політики" – парк "Наталка" (вул. Героїв Сталінграду, за Північним мостом: центральний вхід та алея).

12:00 - 14:00 - екскурсія "Київ незламний". Маршрут: ст. м. Дорогожичі - Бабин Яр - Телевізійна вежа - Лук'янівське Військове кладовище - Київський телецентр - ДАХК "Артем" - метро Лук'янівська.

Традиційний "Пробіг під каштанами" відбудеться в онлайн-форматі. Крім того, місцева влада закликала не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і відразу ж спускатися в укриття.

У Києві на Соломʼянці біля Індустріального мосту створили панно з квітів на честь "Київської мадонни" з метро. Жінка, яка з двомісячною дитиною ховалася від бомб у метро, надихнула КП УЗН Солом'янського району.

Зараз ви читаєте новину «День Києва-2022: як святкуватиме столиця під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі