вівторок, 12 січня 2021 15:28

"Амбітна ідея" - Зеленський про будівництво траси, що з'єднає Київ та Кишинів

"Амбітна ідея" - Зеленський про будівництво траси, що з'єднає Київ та Кишинів
Зеленський розповів про будівництво сучасної магістралі між Україною та Молдовою. Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський розповів про будівництво сучасної магістралі, яка допоможе скоротити тривалість поїздок між столицями України та Молдови до 5 год.

Ідею озвучив після підписання двосторонніх документів з президенткою Республіки Молдови Маєю Санду у Києві, пише "Укрінформ".

"У нас (України та Молдови. - Gazeta.ua) є амбітна ідея – це будівництво сучасної магістралі, яка з'єднає Київ та Кишинів. З цією метою ми обговорили будівництво прикордонного мостового переходу через річку Дністер. Це скоротить подорож між столицями наших держав до 5 годин", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буду президентом справедливості" - у Молдові пройшла інавгурація Маї Санду

Він наголосив, що такий проєкт сприятиме активізації торгівлі між країнами, спрощенню транзиту та покращенню міжлюдських контактів.

Захід підписання документів відбувся без журналістів. Його транслювали онлайн.

У вівторок, 12 грудня, з офіційним візитом в Україну прибула новообрана президентка Молдови Мая Санду. Метою візиту є відновлення відносин між сусідами.

Перед початком офіційної церемонії зустрічі з Володимиром Зеленським вона відвідала Алею Героїв Небесної сотні та запалила свічку.

Зустрінеться Санду і з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем і головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.



Зараз ви читаєте новину «"Амбітна ідея" - Зеленський про будівництво траси, що з'єднає Київ та Кишинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі