вівторок, 27 червня 2017 16:45

Які святкові заходи проведуть на День Конституції в Києві

28-го червня, у середу, до Дня Конституції України в Києві відбудеться низка святкових заходів.

У парку Феофанія на вул. Академіка Лебедєва, 32 з 14:00 до 20:00 пройде KOZAK Fest.

"У програмі - демонстрація мистецтва бойового гопака та бої на шаблях, фольклорні виступи, гра на автентичних музичних інструментах (сопілка, цимбали, тулумбаси), народні танці", - повідомляють організатори.

Для дітей проведуть майстер-класи та наукове шоу.

Увечері в Феофанії відбудеться конкурс на кращий вінок.

Вхід на територію парку - 20 грн, школярі та студенти - 5 грн, діти до 7 років і пенсіонери - безкоштовно.

У середу в Києві курсуватимуть ретропоїзди на паровозні тязі.

У Сирецькому парку на Дитячій залізниці з 11:00 до 15:20 їздитимуть потяги з вузькоколійним паровозом Гр-336. Також призначено поїзд із паровозом Ер 787-46 і комфортними вагонами. Він вирушить у подорож о 13:49 з першої платформи вокзалу по київському кільцю. Триватиме прогулянка 2,5 год. Квиток коштуватиме близько 70 грн, придбати його можна в касах вокзалу. Він також дасть право відвідати виставку історичного рухомого складу на 14-й колії станції Київ-Пасажирський.

У Нацмузеї історії України на вул. Володимирській, 2, із 12:00 до 15:00 пройде інтерактивна програма для дітей 10-13 років.

"Учасники дізнаються, якими правилами і законами керувалися наші предки. Спробують зібрати "Велику Раду", як це робили козаки, відчеканять давньоруську монету - срібняк Володимира Святославича і витчуть мініатюрний прапорець України", - повідомили в музеї.

Для студентів, старшокласників о 14:00 проведуть квест "Код героїв" - учасники розв'язуватимуть головоломки і розгадуватимуть загадки.

До Дня Конституції прикрашають і місто. На просп. Бажана комунальники облаштовують вертикальну клумбу з українськими символами: мальвами і гербом України - тризубом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріїнському парку відкрили пам'ятник Анні Ахматовій

День Конституції України — державне свято України. Відзначається щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України того ж дня 1996 року. День Конституції України — єдине державне свято, закріплене в самій Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Які святкові заходи проведуть на День Конституції в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі