субота, 31 березня 2018 19:15

Аероекспрес від Києва до Борисполя: з'явилися подробиці проекту

Укрзалізниця отримала дозвіл на розробку проекту землеустрою 3,5 га землі на території міста Бориспіль Київської області під будівництво інфраструктури для експреса, який курсуватиме між Залізничним вокзалом і Міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Будівництво лінії планують розпочати в червні і закінчити в грудні. Проект коштуватиме - 600-800 млн грн, пише "Сегодня".

Експрес курсуватиме від вокзалу "Київ-Пасажирський" до терміналу D аеропорту. Крім добудови 3,2 км шляхів (від міста Борисполя в аеропорт), буде побудована 340-метрова одноколійна залізнична естакада над трасою Київ - Харків і дві зупинкові платформи.

"Одна платформа з зупинкою буде побудована в Борисполі. У перспективі ми також плануємо побудувати поруч з нею автостанцію, щоб зробити хороший транспортний вузол", - розповів мер Борисполя Анатолій Федорчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розкритикував пропозицію китайців сполучити залізницею столицю із "Борисполем"

Автор: Сегодня
  Експрес курсуватиме від вокзалу "Київ-Пасажирський" до терміналу D аеропорту
Експрес курсуватиме від вокзалу "Київ-Пасажирський" до терміналу D аеропорту

Великі плани на залізничну лінію і в самого аеропорту.

"Рейковий транспорт повинен пройти вздовж дороги від терміналу D до Бориспільського шосе в напрямку виїзду в Київ та Бориспіль. Гілка буде йти до нового критого аеровокзального комплексу, побудованого впритул до галереї терміналу D", - розповів гендиректор "Борисполя" Павло Рябікін.

Найбільша складність в реалізації - земельні питання. Мерія Борисполя вже передала "Укрзалізниці" 3,5 га землі. Через неї пройде ділянку маршруту від діючої залізниці до автотраси Київ - Харків. Але для "повного комплекту" Укрзалізниці потрібно отримати ще шість земельних ділянок загальною площею 13 га.

"Експрес буде йти там, де частина земель знаходиться в приватній власності", - говорить Федорчук і додає, що влада домовляється з їх власниками.

Раніше говорили, що з Києва до Борисполя запустять метро.

Зараз ви читаєте новину «Аероекспрес від Києва до Борисполя: з'явилися подробиці проекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі