субота, 30 березня 2013 09:00
Ірина Козюпа
Ірина Козюпа
Ірина Козюпа

Біблія допомогла

– Бачиш, не тільки ти захищаєш свою машину пилососом, – каже подруга своєму знайомому.

Тайлер – американець. Живе в Києві сім років із дружиною й дітьми. Друзі йшли вулицею й побачили біля дорогої машини чоловіка з пилососом у руках.

На початку лютого у Тайлера ледь не вкрали авто просто з під'їзду. Було це так.

Шоста ранку. Понеділок. ­Тайлер сидить на кухні за столом спиною до вікна й читає книжку. Підводиться, визирає надвір.

Хотів справити враження на тещу

– Бачу, як передні двері мого ­Volkswagen відчиняються і в салон залізає якась темна фігура, – розповідає. – ­Сигналізація чомусь не спрацьовує. Буджу дружину. ­Прошу не панікувати. Даю їй телефон і кажу дзвонити в міліцію, раптом що. Сам швидко одягаюся. Беру чорну куртку, щоб здаватися у ній більшим. Спочатку хапаю великого ножа, але одразу ставлю його назад. Я не знаю скільки там людей. Якщо хтось відбере й кинеться на мене, то буде дуже погано. Беру трубку від пилососа. Вона довга й важка. У темряві трохи подібна до рушниці.

Ліфтом спускаюся вниз. ­Стукаю в переднє вікно. Чоловік уже намагається завести машину проводами. Коли бачить мене, зачиняється. Я відкриваю двері ключем і починаю йому погрожувати. Він піднімає руки й мовчки тікає. Ще й ­мобільний лишає в салоні. Не знаю, що його так налякало – мій акцент чи пилосос, – сміється Тайлер.

За кілька днів до цього у Київ приїхала теща Тайлера. Друзі жартували, що він організував викрадення авто, щоб справити гарне враження на неї.

– А читав я Біблію, – каже Тайлер. – Зазвичай починаю ранок саме з цього. Якби того дня вирішив виспатися, то залишився б без машини.

Зараз ви читаєте новину «Біблія допомогла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі