середа, 17 червня 2020 02:28

Затишок і спокій: показали вражаючі ідеї спальні в стилі прованс
15

Інтер’єр спальні 2020: показали вражаючі їдею прованс
Фото: dekorin.me
Інтер’єр спальні 2020: показали вражаючі їдею прованс
Інтер’єр спальні 2020: показали вражаючі їдею прованс
Інтер’єр спальні 2020: показали вражаючі їдею прованс
Інтер’єр спальні 2020: показали вражаючі їдею прованс

Спальня в стилі прованс допоможе заспокоїтися і розслабитися. Це один з кантрі напрямків, який народився на Півдні Франції, і передає колорит його провінцій. Пастельна колірна гамма, натуральні матеріали, велика кількість текстилю, все це асоціюється з відпочинком, тому даний напрямок можна вважати ідеальним.

Ніяких складних дизайн-проектів за які знадобилися б заплатити чималі гроші спальня на дачі в стилі прованс або в невеликій двокімнатній квартирі не вимагає, а значить стиль можна назвати економічним.

Дизайн спальні стиль прованс характеризується м'якою монохромного палітрою, в якій домінують нейтральні кольори: білий, кремовий, бежевий, зелений, синій, лавандовий, оливковий, а також колір слонової кістки. Присутність модного сірого тону не тільки бажано, але й необхідно. Також стилю прованс притаманні:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шоколадна спальня: як елегантно оформити кімнату

Наявність касетної стелі зі світлого або темного дерева підкреслить виразний дизайн спальні прованс.

Оздоблення стін спальні із застосуванням гіпсової штукатурки, стилізованого цегли, шпалер або звичайної фарби в холодних білих або пастельних відтінках, які додадуть кімнаті елегантність і старовинну розкіш французьких сільських будинків.

Виразні покриття для підлоги. Ідеально підійдуть підлоги з дерева або грубого каменю. Також сьогодні популярна керамічна і теракотова плитка для спальні, яка легко миється і відмінно підтримує прохолоду в спекотний літній день.

Великі вікна. Вони грають важливу роль в стилі прованс, оскільки наповнюють спальню потоками світла, тим самим візуально розширюючи її. Штучне освітлення повинно бути підібрано відповідно до такого світловим спектром.

Спальня в стилі лофт відноситься до сучасного напрямку дизайну. Цей стиль з'явився в той час, коли виробничі фабрики в Америці почали зупинятися і залишати просторі приміщення. У них оселилися художники та інші представники богеми, які намагалися прикрасити свої будинки, але грошей на дорогий ремонт і меблі у них не було, і тому все виходили з положення як могли.

Одна частина величезного приміщення залишалася обштукатуреної, в другій, прямо навпроти кухонного гарнітура стояв ліжко. Зверху над усім цим висіла величезна кована люстра, запозичена з класичного стилю. Ось власне так і з'явився всіма улюблений на сьогодні стиль лофт.

Зараз ви читаєте новину «Затишок і спокій: показали вражаючі ідеї спальні в стилі прованс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі