четвер, 25 жовтня 2018 13:43

Унікальність вражає: створили будинок у формі гігантського вулика
10

Будинок-вулик: показали житло, яке змушує ахнути
Фото: beautifullife.info
Будинок-вулик: показали житло, яке змушує ахнути
Будинок-вулик: показали житло, яке змушує ахнути
Будинок-вулик: показали житло, яке змушує ахнути
Будинок-вулик: показали житло, яке змушує ахнути

В американському місті Остін, штату Техас, збудували житло у формі вулика. Зовнішні він покритий кедровими стружками, а в всередині має білі стіни та елементи дерева.

Про це пише Beautifullife.

На першому поверсі знаходиться вітальня та кухня, на другому -спальня, робочий кабінет та ванна. До них ведуть дерев'яні сходи з білими поручнями. Перед входом у спальню є робочий стіл із видом на вітальню. У спальні вбудовано ліжко в кімнату.

Неправильна форма будівлі є інтригуючою відповіддю на місцеві правила, які вимагають, щоб площа цього гостьового будинку становила не більше 30 квадратних метрів. Щоб створити більш велике житло, архітектори зробили стіни нахилені назовні.

Вікна різного розміру пофарбовані в білий колір і приносять денне світло в компактний гостьовий будинок.

Всередині житла кімнати розширюються і звужуються, взалежності від того, як використовується простір. Ця стратегія була запозичена з малюнка Леонардо да Вінчі, де показана чоловіча фігура, що стоїть в двох різних позах.

"Його діапазон руху круглий. Найширший на висоті плеча, найвужчий біля стелі та підлоги. Це спостереження в поєднанні з ретельним аналізом дій, які виконуються в кожному просторі - сидячого та стоячого й формує "Вулик". Це створює динамічне, структуроване середовище для повноцінного життя", - коментує свою задумку архітектор Блер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будують перший у світі басейн, що висить у повітрі

Швейцарська компанія Bureau A побудувала замасковане під уламок скелі житло. Представляє собою воно невелику дерев'яну кабіну, стіни якої покрили рельєфним бетоном і пофарбували під камінь.

Облаштували будинок лише найнеобхіднішими речами. Є там одномісне ліжко, камін, обідній стіл і стільці. Природне світло всередину потрапляє через маленьке вікно.

Зараз ви читаєте новину «Унікальність вражає: створили будинок у формі гігантського вулика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі