субота, 24 березня 2018 05:28

Топ-5 домашніх квітів, які можуть нашкодити організму
5

Домашні кімнатні рослини можуть мати отруйні речовини. Особливо небезпечні ці квіти для маленьких дітей.

Конвалії

Невинні конвалії не заподіють шкоду дорослим, але їх треба тримати подалі від допитливих маленьких дітей. У цій квітці містить серцеві глікозиди і якщо вони потраплять в шлунково-кишковий тракт, то дитина може отруїтися.

Автор: Instagram
  Конвалія
Конвалія

Олеандр

Олеандр виглядає дуже велично. Але незважаючи на свою красу ця квітка дуже отруйний. Запах цієї квітучої рослини може викликати запаморочення, а сік дуже небезпечний для очей – може викликати сліпоту.

Автор: Instagram
  Олеандр
Олеандр

Диффенбахія

Рідкісний підвіконня зараз обходиться без диффенбахии. Але і з нею варто бути обережніше. Ця квітка може спровокувати набряк тканин при попаданні в ротову порожнину. Варто бути обережною і при пересадці. Сік цього зеленого вихованця викликає опіки і неприємні почервоніння на шкірі.

Автор: Instagram
  Диффенбахия
Диффенбахия

Тубероза

Тубероза дуже небезпечна для людей, які страждають на гіпертонію або іншими хворобами серця. Вдихаючи її аромат, людина відчуває дискомфорт: може виникнути запаморочення і депресія. У темний час доби це рослина поглинає кисень і виділяє вуглекислий газ.

Автор: Instagram
  Тубероза
Тубероза

Алоказія

Це дуже висока рослина. Дуже красиві листя роблять алоказію бажаною для будь-якого квітникаря. Але алоказія – отруйна рослина. Його сік здатний дратувати слизову людини. Пересаджувати таку квітку потрібно в рукавицях, щоб захистити шкіру. Не завадить і марлева пов'язка.

Автор: Instagram
  Алоказія
Алоказія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майстер тату малює квіти на тілі.

Весна принесла на Закарпаття кілька днів теплої погоди, через що з'явились перші весняні квіти. У дендропарку "Березинка" зацвіли шафрани. Дендропарк знаходиться за 10 км від Мукачева.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 домашніх квітів, які можуть нашкодити організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі