понеділок, 07 травня 2018 09:53

Маєток почали будувати зверху вниз
13

У Чилі дім збудували зверху вниз
Фото: his.ua
У Чилі дім збудували зверху вниз
У Чилі дім збудували зверху вниз
У Чилі дім збудували зверху вниз
У Чилі дім збудували зверху вниз

У Чилі архітектурна фірма Felipe Assadi Arquitectos збудували маєток незвичайним способом. Створили жорсткий каркас, починаючи працювати зверху вниз.

Вийшла залізобетонна конструкція поздовжніх і поперечних балок. На ранніх етапах зведення обсягу можна побачити, як стельова плита висить на двох основних поздовжніх балках. Вони підтримуються тільки чотирма стінами, створюючи семиметрові консолі на обох кінцях обсягу.

Вся система спирається на дві інші поздовжні балки однакової довжини, розташовані під плитою перекриття. Ті ж чотири стіни підтримують всю структуру будівлі, дозволяючи архітекторам продовжувати втілення проекту, рухаючись зверху вниз, створюючи функціональні зони з чіткою орієнтацією по сторонах світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королівський лайнер перетворили на шикарний готель

У домі є вітальня, їдальня і кухня, об'єднані в одну функціональну зону. Ніяких перегородок і колон, крім тих, що відокремлюють громадські зони від спальні господарів і санвузла. Головна стіна, що формує фасад, дозволила розмістити в інтер'єрі багато об'ємної меблів, такий як шафи і інші системи зберігання.

Рівні будинку були з'єднані сходами. З інтер'єру був обладнаний вихід у внутрішній двір.

Зараз ви читаєте новину «Маєток почали будувати зверху вниз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі