понеділок, 07 грудня 2020 11:16

Кухня по-американськи: назвали 7 обов'язкових елементів інтер'єру
13

Фото: vashakuhnya.com

Інтер'єри американських кухонь завжди вирізняли від інших більшої практичністю. Нейтральна колірна гама та відкрите планування - обов'язкові складові цього стилю.

Характерна особливість американської кухні - об'єднання її з їдальнею, вітальнею і коридором. З одного боку, цей прийом збільшує простір, але й заважає проникненням запахів з кухні. Тому часто у вітальні текстиль починає пахнути їжею.

У них є 7 базових елементів:

1. Централізована планування

Всі меблі та техніка в типовій американській кухні вибудовується по периметру приміщення Г, П або С-подібно, а в центрі розміщується острів. Таке групування предметів зручна тим, що дозволяє максимально розвантажити простір для вільного переміщення і скомпонувати мийку, холодильник і плиту за принципом "робочого трикутника".

2. Великий острів

Неможливо уявити дизайн американської кухні без масивного острова в центрі. Це багатофункціональний робочий стіл, оснащені безліччю полиць для зберігання, а також плитою, мийкою і барною стійкою. Острів повинен повторювати форму приміщення або робочого простору. Проходи мають складати не менше 90 см.

3. Раковина біля вікна

Природне світло добре висвітлює зону мийки і це приємне для очей. У міській квартирі перенесення мийки можливий не завжди, так як значне подовження комунікацій вкрай небажано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміливі поєднання: показали вражаючі кухні лимонних відтінків

4. Дерев'яні меблі

Дерево - це найпопулярніший матеріал на американській кухні. Тут часто роблять кухонний гарнітур з дерев'яними фасадами, столи і стільці, сервант, дерев'яні балки . Дерев'яна підлога теж невід'ємна частина американського стилю в інтер'єрі.

5. Фасади з фільонками

Кухня в стилі американської класики завжди має фільончасті фасади, але не дуже ошатні, а лаконічні. Глянцеві суцільні фасади характерні лише для кухонь в стилі американського ретро-кафе.

6. Багато полиць для зберігання

Будь-яка американська кухня має безліч всіляких шаф і полиць, а гарнітур в ній вибудовується до самої стелі. Американці використовують окремі шафи для зберігання тарілок і чашок, різноманітної начиння, святкового сервізу, текстилю, кулінарних книг і дрібної побутової техніки. Відкриті полиці "полегшують" інтер'єр, але ускладнюють прибирання. Пил на них накопичується дуже швидко

7. Добротні стільниці

Для покриття робочої зони використовується єдина монолітна стільниця. Вона може бути виконана з натурального або штучного каменю, з натурального дерева і навіть бетону. А ось МДФ або ЛДСП, популярні в нашій країні і Європі, в Америці не надто шанують.

У Європі все більше популяризується невеличке житло. Люди в боротьбі за екологічність і, в знак протесту проти споживацького способу життя, з'їжджають з великих будинків в міські квартири. Так економлять природні ресурси і гроші. Українці теж підтримують цей тренд, але скоріше через скромніші заробітки.

Зараз ви читаєте новину «Кухня по-американськи: назвали 7 обов'язкових елементів інтер'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі