вівторок, 06 березня 2018 05:28

Як інтер'єр впливає на зайву вагу

Автор: vsyaanimaciya.ru
  Виявили як впливає на вагу людини навколишній інтер'єр
Виявили як впливає на вагу людини навколишній інтер'єр

Вчені Каліфорнійського університету із США провели дослідження про те, як впливає на вагу людини навколишній інтер'єр. Виявилось, що психологічний вплив приміщення, де мешкаєш, відіграє важливу роль на настрій. Коли людина самотня чи погано себе відчуває, то намагається знищити стрес за допомогою їжі і набирає зайву вагу.

Відкриті штори

Вчені дізнались, що в темному приміщенні людина може не стримати себе і отримати переїдання. Справа в тому, що в темряві людина розслабляється і не соромиться почастувати себе зайвим шматочком смачної їжі. Плюс до всього через брак світла знижується вироблення організмом вітаміну D і підвищується рівень греліну - гормону голоду. Тому бажано добре освітлювати приміщення, вибирати житло з великими вікнами, відкривати штори.

Автор: twitter.com
  Дзеркала краще прибрати із кімнат
Дзеркала краще прибрати із кімнат

Світлі стіни

Колір також впливає на людський організм. Тому стіни в ресторанах не випадково фарбують у яскраві відтінки: оранжеві, яскраво-жовті і навіть червоні - на думку психологів і дієтологів ці кольори входять у число тих, які збуджують апетит. Виявляється, теплі відтінки роблять їжу більш апетитною, в той час як світла, пастельна палітра - блакитний, бузковий, бежевий, рожевий кольори - вгамовують голод. Тому для кухні краще вибирати холодні тони.

Прибрати дзеркала

Психологи рекомендують прибрати дзеркальні поверхні подалі. Під час тренувань кількість часу, який витрачають перед дзеркалом, в кілька разів менша. Також вчені рекомендують вмикати улюблену музику і танцювати, займатись фізкультурою. Це зменшить вагу і додасть гарного настрою.

На кухні має бути годинник

Дієтологи рекомендують їсти спокійно і не поспішати. Справа в тому, що ті, хто їсть їжу дуже швидко, набирають в середньому на 70 ккал більше. Щоб контролювати процес - бажано завжди мати перед очима час. Пам'ятай, що обід повинен тривати мінімум 20-30 хвилин. Також радіо чи музична система на кухні допоможе правильно налаштуватись.

Автор: west.ru
  Краще користуватись маленьким посудом
Краще користуватись маленьким посудом

Правильні тарілки

Колір, форма і розмір посуду також можуть впливати на процес схуднення. В яскравих тарілках їжа виглядає більш апетитною, ніж в білих. Плюс до всього, на тарілки великого розміру хочеться покласти їжі більше, тому краще вибирати посуд невеликих розмірів.

Розміщення їжі в холодильнику

Покладіть фрукти, овочі, сир, йогурт та інші корисні низькокалорійні продукти на полиці в холодильнику на рівні ваших очей. Шоколадки і чіпси краще засунути подалі в шафки. Тарілку з печивом теж краще прибрати зі столу.

Автор: vsyaanimaciya.ru
  Їжу в холодильнику потрібно правильно розкласти
Їжу в холодильнику потрібно правильно розкласти

Створити особливий аромат

Аромати допомагають боротися із зайвою вагою. Жасмин викликає приплив адреналіну і підвищує бажання до танців і спорту. Лаванда покращує сон, тим паче безсоння сприяє ожирінню. А свічки з ароматом зеленого яблука або м'яти знижують апетит. Запах цитрусових дає хороший настрій, але підвищує апетит. Якщо ж до страв додати споживання мандарин чи апельсин, то ці фрукти допоможуть спалити зайві калорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Практичні ідеї для маленької кухні в 2018 році.

Зонувати зручно не тільки великі кімнати, а й малі. В нагоді стануть не тільки колірні рішення, а й універсальні штори. Вони не тільки закриють спальне чи робоче місце від сторонніх очей, а ше й створять стильну атмосферу. Зонування шторами може бути не тільки функціональним, але і для прикрашання. Їх легко вішати, займають мало місця і коштують дешевше, ніж стінку поставити.

Зараз ви читаєте новину «Як інтер'єр впливає на зайву вагу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі