пʼятниця, 04 грудня 2020 11:20

Фантазія вражає: як модно вписати мішковину в сучасний інтер'єр
15

Інтер'єр 2020: універсальна мішковина підходить в будь-яку кімнату
Фото: happymodern.ru

Для розвінчування міфів, дизайнери взялися активно використовувати мішковину в сучасних інтер'єрах. Вони доводять, що цей матеріал буває не тільки в сільських будинках. Дивлячись на приклади з галереї видно, що мішковина гарно вписується в шикарні апартаменти.

Непоказна на вигляд і жорстка на дотик тканина є дуже універсальною і має необмежений творчий потенціал. Груба фактура привнесе в інтер'єр витонченості, домашнього затишку і витонченої естетики, побудованої на контрасті. Варто поглянути на мішковину по-новому, якщо хочеться перетворити свій будинок і оживити набриднути обстановку.

Сьогодні простота і природність високо цінуються. Адже трогі інтер'єри не дають відчуття спокою і розслабляють після важкого дня.

Мішковину виробляють з твердих луб'яних волокон льону, джуту, бавовни, використовуючи найпростіше плетіння. Подібна фактура матеріалу забезпечує високу міцність і зносостійкість, при цьому вартість залишається дуже низькою.

Саме ці чинники в поєднанні з універсальністю роблять мішковину одним з найбільш вдалих матеріалів, що використовуються при облаштуванні інтер'єрів самих різних приміщень. За допомогою подібного текстилю легко надати обстановці зістарений вигляд "з історією". У поєднанні з грубо обробленої деревиною, масивними меблями, старовинними предметами обстановки (скриня, лава) цей матеріал допоможе створити неповторний інтер'єр, практичний, природний.

Переваги цього матеріалу:

Висока міцність і зносостійкість.

Натуральність, здатність "дихати".

Нейтральна кольорова палітра, яка легко вписуються в будь-яку обстановку.

Коричнева гамма мішковини заспокоює та сприяє відновленню сил.

Фактура полотна прекрасно поєднується з різними тканинами від шовку і мережива до щільного льону та бавовни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подалі від стандартів: дивовижні способи фарбування стін

Оббивка з мішковини може бути присутнім як на сучасних меблів, так і використовуватися при реставрації старої. Тоді вони прикрасять вітальню, додадуть затишку і сімейного тепла кухні, наповнять спальню атмосферою спокою.

Мішковину можна самостійно фарбувати в будь-які кольори, при цьому відтінок вийде приглушеним, зберігши нейтральний тон. Ефектно виглядають скатертини, чохли на стільці або крісла з мішковини.

Свіжо та елегантно виглядають штори з мішковини в інтер'єрі. Вони додають обстановці спокою, впорядкованості завдяки своїм м'яким лініям, приглушеною кольоровій гамі. Це можуть бути класичні портьєри, довжиною до підлоги, які ідеально вписуються в елегантні інтер'єри.

Краще обмежитися простою прямокутною формою, збираючи такі портьєри в лаконічні складки за допомогою декоративного шнура або декорованих квітами з тієї ж мішковини.

Стиль мінімалізму в домі завжди створює відчуття прибраного житла. Такий інтер'єр виглядає дуже стильно і витончено. Це дуже популярний напрям в дизайні. Основними характеристиками є прямі лінії, суцільні поверхні, низькі меблі і нейтральні відтінки.

Термін "мінімалізм" вперше почав використовуватися в середині 60-х років XX століття переважно в контексті скульптур Роберта Морріса та Дональда Джадда. Після цього, поступово мінімалізм став переходити в усі сфери діяльності - від моди і музики до дизайну та архітектури.

Зараз ви читаєте новину «Фантазія вражає: як модно вписати мішковину в сучасний інтер'єр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі