вівторок, 13 березня 2018 11:00

Дизайн вітальні 2018: як правильно вибрати шпалери
10

Комбінування декількох типів шпалер буде особливо вітатися в 2018 році
Фото: remontbp.com
Комбінування декількох типів шпалер буде особливо вітатися в 2018 році
Комбінування декількох типів шпалер буде особливо вітатися в 2018 році
Комбінування декількох типів шпалер буде особливо вітатися в 2018 році
Комбінування декількох типів шпалер буде особливо вітатися в 2018 році

До оформлення вітальні завжди стоять особливі вимоги. По ній гості оцінюють смаки та добробут господарів. Часто у вітальні проводяться сімейні застілля. Важливу роль у дизайні цієї кімнати відіграють шпалери. Під час їх вибору потрібно орієнтуватися на розміри кімнати та специфіку висвітлення.

У 2018 року дизайнери роблять ставку на відверті експерименти, тому можна не боятися сміливих рішень щодо вибору шпалер. Модними будуть матеріали з насиченим кольором, яскравими і соковитими малюнками.

Шпалери для вітальні повинні бути легкими у догляді та безпечними для проживаючих людей. Саме тому слід віддати перевагу "дихаючим" шпалерам, що не накопичують пил.

Дизайнери стверджують, що для правильного вибору шпалер необхідно враховувати:

Габарити кімнати є головним пунктом при виборі відповідних шпалер у вітальню. Для великої і просторої кімнати обмежень практично немає, а ось для маленької вітальні шпалери повинні бути світлими і повітряними. Це візуально збільшує розміри кімнати, темні тони зроблять її ще меншою.

Великі малюнки та візерунки також підійдуть більше для великого простору, а ось в невеликій вітальні краще використовувати дрібні геометричні малюнки або ниткоподібний орнамент.

Висота стель вітальні. Якщо кімната має висока стеля, то потрібно використовувати горизонтальні смуги, для приміщення з низькими стелями краще використовувати широкі вертикальні смуги, що будуть "піднімати" висоту.

Освітлення. Для вітальні з вікнами на південну сторону підійдуть шпалери в контрастних холодних відтінках: сірий, блакитний або зелений.

У протилежному випадку слід віддати перевагу теплим і м'яким відтінкам бежевого і кремового кольорів. Також додасть затишку і тепла золотистий колір або ж оригінальний візерунок жовтих відтінків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спальня в двох тонах: як оригінально оформити кімнату

Для вітальні можна вибрати вінілові, флізелінові, тканинні або паперові шпалери. Останні з цього списку є найгіршим варіантом, так як цей тип шпалер не особливо міцний.

Бамбукові є більш практичними, так як ці шпалери менше піддаються впливу зовнішніх факторів. Найкраще не використовувати їх повноцінно, а покривати стіни лише в якості декорації в деяких місцях.

Вінілові - відмінний варіант, так як їх можна мити, що є плюсом для прохідної кімнати.

Тканинні шпалери варіант хороший, але дуже примхливий. За ними треба постійно доглядати

Комбінування декількох типів шпалер буде особливо вітатися в 2018 році, так як за допомогою цього можна розставляти необхідні в інтер'єрі акценти.

Зараз ви читаєте новину «Дизайн вітальні 2018: як правильно вибрати шпалери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі