середа, 14 липня 2021 15:35

Білий дім: назвали п'ять підводних каменів популярного кольору інтер'єрів
13

 Інтер’єр 2021: особливості ремонту в білому кольорі
Фото: homepic.com.ua
 Інтер’єр 2021: особливості ремонту в білому кольорі
 Інтер’єр 2021: особливості ремонту в білому кольорі
 Інтер’єр 2021: особливості ремонту в білому кольорі
 Інтер’єр 2021: особливості ремонту в білому кольорі

Білий колір створює атмосферу свята і розкоші. Він робить приміщення просторим і свіжим. Тому він зараз на піку популярності. Він сучасний, елегантний і стриманий одночасно.

Одне з правил гармонійного інтер'єру полягає у відсутності різких меж кольорів: чим яскравіша у вас квартира, тим меншою вона здається. Тому білосніжні інтер'єри видаються безмежними.

Білий – ідеальний фон для картин та інших деталей. ІЗ часом будь-який дім обростає стихійним строкатим декоромвід родичів чи з подорожей. На білому фоні з ними простір не здається хаотичним.

Приміщення, оформлене в білому кольорі, легко перепланувати, змінивши обстановку за допомогою інших меблів або декоративних аксесуарів. Основою залишається колір базових поверхонь, який служить ідеальним фоном для будь-якої організації простору.

Якщо вікна кімнати на північ або захід, зробити її більш світлою допоможуть сліпучі штори, які, крім того, додадуть додаткову ошатність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнери показали вражаючий інтер'єр квартири, який захоче кожен

Щоб створити білий інтер'єр як з картинки, корисно знати про підводні камені:

РІВНІ СТІНИ

На погано зробленій білій стіні добре помітні дефекти і тріщини. Чим лаконічніший простір, тим більш помітні недоліки. Тому вимоги якості ремонту до мінімалістичних інтер'єрів мають бути вищі. Щоб отримати довговічні стіни, після штукатурки їх варто покрити армованою сіткою, обов'язково шпаклювати. Зверху наклеїти склополотно і лише потім фарбувати.

СТЕЛЬОВИЙ ПЛІНТУС

Стіни в будинках залізобетонні, а стелі із гіпсокартону або стіни із цегли, а стеля із залізобетону. Уся справа в коефіцієнті термічного розширення, який різний залежно від матеріалу. На стику двох матеріалів буде тріщина. Тому неодмінно ставте плінтус на стелю, хоча б 2х2 см. Або будуйте стіни із такого ж матеріалу, що й стеля.

КОМБІНАЦІЯ КОЛЬОРІВ

Варто користуватися правилом, що підходить для будь-якої кімнати: 70% всього простору має бути заповнено базовим кольором, 25% – додатковим і приблизно 5% – акцентними кольорами. З ними загальна картинка не буде нудною.

РІЗНІ ФАКТУРИ

Щоб білий інтер'єр не перетворився на лікарняний, його потрібно наповнити різними фактурами: гладким каменем, фарбованим деревом, рельєфними шпалерами. По-різному відображаючи світло, такі поверхні візуально наповнюють інтер'єр.

МЕБЛІ

Білий колір складніший, ніж видається на перший погляд. Якщо ви вирішите укомплектувати кімнату білими меблями і будете купувати її в різних місцях, то, найімовірніше, швидко виявите, що вони не такі вже й білі. Білих відтінків багато: сіріші, жовтіші, синіші, а ще є дев'ять ступенів глянцевості, і в кожного виробника фарби вони можуть бути свої. Краще вибрати в одного виробника.

Спальня стане місце черпання сил, якщо її правильно обставити. Найголовніші аксесуари, на які слід звернути особливу увагу - штори та ліжко. Звичайний і нехитрий дизайн, якщо там вони виконані з одного матеріалу. Така спальня виглядає дуже красиво. Найчастіше подібний дизайн використовується в номерах знаменитих готелів.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім: назвали п'ять підводних каменів популярного кольору інтер'єрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі