середа, 16 вересня 2020 11:25

Як швидко освіжити будинок: дієві способи

Як швидко освіжити будинок: дієві способи
Неприємні запахи в домі зникають від зеленого чаю. Фото: ukr.media

Неприємні запахи спотворюють навіть найстильніший дизайн будинку. Вони зникають від зеленого чаю.

1. Запахи у спальні

Варто насипати 100 г зеленого чаю у 2-літрову каструлю, довести до кипіння. Кип'ятити 10 хв. з відкритою кришкою. Вимкнути вогонь і залишити каструлю відкритою на ніч.

Чай забирає легкий запах з кімнати, а є ще специфічний. У передпокої — брудне взуття, на кухні — пригорілий жир, в туалеті — унітаз.

2. Запахи у передпокої

Там найчастіше тхне полиця із взуттям, мокрий килимок, щільно зачинена шафа, в яку вішають мокрий одяг.

Варто подрібнити у кавомолці склянку рису. Додати 10 крапель ефірної олії лаванди чи лимона. Цей порошок розсипати в мішечки. Покласти у взуття, по кутках і поличках шафи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухонні лайфхаки: як вмістити речі в тісній кімнаті

3. Сморід на кухні

Запахи виникають через сміттєве відро, витяжка, пригорілий жир, що осідає на шторах і меблях. Ці запахи можна видалити, підсмаживши на відкритій сковорідці кавові зернята або шкірку цитрусових.

В холодильник поставити банку з дірявою капроновою кришкою. Засипати активоване вугілля, соду, сіль чи цукор. Все це вбирає неприємні аромати. Наповнювач міняю що три місяці.

Запах зіпсованих овочів чи прокислого молока знімає миска з вівсяними пластівцями.

Запахи в кімнаті покращують і зелені рослини. Також вони і дизайн прикрашають, особливо великі. Тоді стають виразним акцентом кімнати.

Великі рослини не такі вибагливі, як дрібні. У них є необхідний "запас міцності". Вони краще очищують повітря, тому там легше дихається.

Габаритна кімнатна рослина допоможе вигідно відтінити той чи інший предмет домашнього декору або приховати деякі дефекти.

Зараз ви читаєте новину «Як швидко освіжити будинок: дієві способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі