четвер, 29 квітня 2021 10:18

Як правильно підмітати в Чистий четвер: домашні лайфхаки

Як правильно підмітати в Чистий четвер: домашні лайфхаки
Чистий четвер 2021: лайфхаки з прибирання дому. Фото: nvuti-info.ru

У Чистий четвер заведено прибирати в оселі. Тільки після цього можна починати готувати страви на Великдень.

Є кілька простих правил, дотримуючись яких, ви запустите енергію й не вимете з дому добробут.

Як правильно підмітати:

1. Заходячи до кімнати, почніть мести від дверей ліворуч від себе, у напрямку від стіни до центру, поступово просуваючись уздовж стінки в праву частину кімнати.

Звільнивши вздовж периметра кути й плінтуси від бруду, продовжуйте прибирання в напрямку до дверей через центр кімнати. Не варто мести у зворотному напрямку. Зметену купку сміття зберіть на совок, але не вимітайте за поріг. Так ви можете вимести з дому своє щастя й добробут.

Не можна підмітати після заходу сонця. Це може призвести до частих сварок і фінансових втрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодній декор будинку: яскраві ідеї для святкового настрою

Лайфхаки

ЧИСТИТИ ЖАЛЮЗІ

Змішати ½ рівних пропорцій води й оцту у відрі для прибирання. Надягнути на руку шкарпетку й змочити її в розчині. Після цього розпочати видалення пилу бруду з планок.

СОДА ДЛЯ ПРАННЯ

Додати до прального порошку 100 г харчової соди. І одяг після прання залишиться білим.

ЧИЩЕННЯ МІКРОХВИЛЬОВКИ

Змішати рівну кількість води й оцту в посуді для мікрохвильової печі. Прогрівати посудину з розчином 10 хв. Коли розчин охолоне, протерти всередині мікрохвильової печі губкою або паперовим рушником. Також можна додати в суміш лимон для свіжого запаху.

ПОДРЯПИНИ НА ДЕРЕВІ

Волоський горіх допоможе приховати вади на дерев'яних меблях. Потерти проблемне місце, і м'якоть горіха приховає всі подряпини й недосконалості.

ЧИСТИТИ ВАННУ

Грейпфрут очистить ванну від вапняного нальоту. Розрізати його навпіл і присипати сіллю половинку. За кілька хвилин протерти ванну.

ЧИСТИТИ КИЛИМ

Плями з килима можна вивести розчином води й оцту у співвідношенні 2:1. Обробити плями цим розчином. Покласти на нього мокру тканину й відпарити праскою 30 секунд.

Після прибирання можна й прикрашати дім. Ошатний вінок на дверях – святковий символ тепла та єднання. Тому він став настільки трендовим останні кілька років на Великдень. Класичною кольоровою гамою є білі та яскраво-жовті весняні квіти. До них можна додати декоративні яйця, гілки дерев, стрічки, іграшки, пластмасові квіти й різноманітні предмети декору.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно підмітати в Чистий четвер: домашні лайфхаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі