понеділок, 12 жовтня 2020 17:20

Як отримати власну сонячну електростанцію у 2020 році?

Поточний рік, разом з усіма його негараздами, багатьох змусив замислитись про нові, максимально надійні, шляхи вкладення коштів. Одним з таких методів стала можливість купити домашню сонячну електростанцію з метою продавати згенеровану електроенергію за "зеленим" тарифом. Надійність такого підходу доведена досвідом багатьох домогосподарств, що вже встигли повернути повну вартість СЕС й отримують тепер чистий прибуток.

Але чи можна отримати такі результати зараз, коли умови "зеленого" тарифу змінились? Компанія ECOTECH UKRAINE запевняє: так!

 

Яка нині прибутковість сонячних електростанцій?

Насправді, хоч зниження "зеленого" тарифу було досить відчутним, до 0,163€ за кВт⋅год, строки окупності нових сонячних електростанцій майже не змінилися, адже потужність сонячних батарей постійно зростає за відносно сталої ціни на панелі. Це також означає, що з кожним роком на одну й ту саму потужність потрібно менше вільної площі!

Виходить, що правильний підбір комплектуючих є залогом високих прибутків від приватної сонячної електростанції. Що ж з цього приводу рекомендуватимуть спеціалісти?

 

Сонячні панелі

Серед надзвичайно великого сучасного асортименту сонячних батарей для замовлення нової СЕС наразі рекомендуються наступні моделі:

● Trina Solar на 450 Вт та на 490 Вт. Цей виробник відомий своєю тенденцією до швидкого впровадження у виробництво найефективніших новітніх технологій. В результаті, покупці отримують найкращі сонячні панелі за адекватною ціною.
● Risen на 445 Вт та на 450 Вт. Купити сонячні батареї цієї компанії є гарною ідеєю, якщо найважливішим фактором для вас завжди була і залишається надійність.
● Leapton 445 Вт. Ціна сонячної панелі такого типу є достатньо доступною, що дозволяє купити сонячну електростанцію з відносно невеликими капіталовкладеннями.
● InterEnergy 440 Вт. Цей сонячний модуль виділяється особливо високим, до 21,9%, ККД, що робить його непоганим варіантом для домашньої електростанції.

 

Інвертори

Ще один важливий елемент сонячної електростанції, що потрібен для перетворення виробленого панелями постійного струму на змінний струм, котрий можна продавати у мережу. Спеціалісти зазвичай надають перевагу продукції наступних виробників:

● Huawei;
● Solis;
● Fronius.

 

Звичайно у інших виробників також є чимало непоганих моделей, серед яких обов'язково знайдуться ті, що краще за інших підійдуть вам за ціною та можливостями. Варто лише почати, і з допомогою спеціалістів у вас вже скоро з'явиться власна сонячна електростанція під зелений тариф.

Зараз ви читаєте новину «Як отримати власну сонячну електростанцію у 2020 році?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі