вівторок, 26 грудня 2017 13:56

7 способів оригінального зонування кімнати
8

Зонування кімнати: 7 способів оригінального розділення простору
Фото: novate.ru
Зонування кімнати: 7 способів оригінального розділення простору
Зонування кімнати: 7 способів оригінального розділення простору
Зонування кімнати: 7 способів оригінального розділення простору
Зонування кімнати: 7 способів оригінального розділення простору

Простір однієї кімнати можна розділити на кілька функціональних зон. Щоб інтер'єр вийшов затишним і зручним для життя, потрібно скористатися порадами професіоналів. Вони радять зонувати простір кольором.

1. Спочатку потрібно вибрати один колір та три його відтінки. Для зони відпочинку і сну підійдуть спокійні тони, а для столової - активні кольори.

2. Відмінно також використовувати акцент на одній стіні. Для цього знадобляться шпалери з цікавим патерном, яскрава фарба або вінілові наклейки з оригінальним сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 варіантів поєднання у спальні цегляної стіни та сучасних меблів

3. Урізноманітнити дизайн і візуально розділити кімнату на зони можна за допомогою освітлення. Тут найкраще справляться вбудовані стельові світильники. Для створення більш затишної атмосфери знадобляться лампочки з теплим жовтим світлом.

Для активних зон підійде яскраве світло, а в місцях розслаблення світло повинне бути м'яким і приглушеним.

4. Стелаж, як перегородка гарно зонує приіщення і виконує завдання окремої системи зберігання. З його допомогою можна відокремити робочу зону або спальну, заховавши ліжко.

5. Зонування за допомогою штори

За допомогою штори швидко і легко відокремити спальню від основного простору. Краще підійдуть штори з нещільного текстилю, який візуально додасть інтер'єру легкості.

6. Рухливі перегородки

Вони працюють за принципом жалюзі. Мможуть перетворюватися в щільне полотно, за яким нічого не буде видно і навпаки, утворювати щілини, завдяки чому не втрачається цілісність простору. Часто такі перегородки оснащують підсвічуванням, в результаті виходить стильний.

7. Скляна перегородка

Прозорі і матові скляні перегородки використовуються для зонування, зберігаючи поширення світла в усі функціональні зони приміщення. Для їх виготовлення використовується особливо міцне і безпечне для людини гартоване скло. Навіть при розбиванні поверхні, людина не пораниться через спеціальну захисну плівку, що не дає склу розлетітися.

Зараз ви читаєте новину «7 способів оригінального зонування кімнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі