четвер, 18 серпня 2016 12:22

Зруйновані будинки і пиво з дерев'яної бочки - Київ 1947 року очима американця
28

Фото: Роберт Кейпа

У 1947 році американський письменник Джон Стейнбек та фотограф Роберт Кейпа відвідали Київ. Основна причина подорожі — подивитися, як живуть радянські люди після Другої світової війни. Свої враження Джон Стейнбек виклав у подорожніх замітках "Російський щоденник", проілюстрованих роботами Кейпа.

Про Київ 11 серпня 1947 року Стейнбек писав: "Ми перебуваємо тут уже тиждень і лишатимемося до наступної п'ятниці. Чудова країна і чудове місто, яке було жорстоко зруйноване німцями. Відбудова йде всюди, не вистачає техніки. Українці — прекрасні приязні люди, з чудовим почуттям гумору. Я ретельно записую довгі розмови з селянами й робітниками. Нам пощастило, що ми змогли сюди приїхати. Ми так багато побачили".

Безумовно, ні письменник Джон Стейнбек, ні фотограф Роберт Кейпа не могли знати усієї правди, адже чули та бачили лише тогочасну пропаганду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обличчя Радянської України у фотографіях

Зараз ви читаєте новину «Зруйновані будинки і пиво з дерев'яної бочки - Київ 1947 року очима американця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі