понеділок, 14 вересня 2020 18:36

Знімають фільм, що розповість про історію боротьби українського народу

Знімають фільм, що розповість про історію боротьби українського народу
В Україні знімають стрічку "Шлях поколінь" Фото: pershyj.com

В Україні відбуваються зйомки фільму "Шлях поколінь". Стрічка розповість про історію боротьби українського народу від Другої світової війни до вторгнення Росії 2014 року.

В основу ляже декілька життєвих історій: зв'язкової УПА - Ганни Абрамчук з Волині; бійця служби безпеки УПА - Степана Петраша з Калуша й Івана Залужного, ветерана Другої світової із Запоріжжя, онука якого росіяни вбили 2014-го. Історії тісно переплітаються із сучасною війною українського народу проти російського агресора. Автори наголошують, що унікальність цього фільму в тому, що його герої - живі й саме на основі їхніх розповідей створювали сценарій, передає "Цензор.нет".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Унікальний фільм про Першу світову озвучують українською

Продюсером, співсценаристом, автором ідеї фільму став журналіст і доброволець російсько-української війни Михайло Ухман. У зйомках узяли участь більше сотні людей - професійних акторів із Луцька та Києва.

"Цей фільм-історія дасть можливість майбутньому поколінню українців знати правду. Глядач зможе знайти у стрічці потрібне для себе: любов, вірність, відданість країні, бої, розлуку", - розповідають автори проєкту.

Просять усіх, кому небайдужа доля українського кіно - долучитися до розвитку фільму.

У грудні 2019 року державне агентство України з питань кіно анонсувало початок виробництва документального фільму "Переселення 44-46".

Стрічка розповість історію примусового виселення 800 тис. поляків з УРСР і 480 тис. українців із сучасної території Польщі, здійснену за вказівкою Москви. Факти викладатимуться через безпосередні спогади жертв примусової депортації.

Зараз ви читаєте новину «Знімають фільм, що розповість про історію боротьби українського народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі