понеділок, 15 квітня 2024 01:30

Знайшли сліди жорстоких жертвопринесень

Знайшли сліди жорстоких жертвопринесень
Знайшли поховання зі зв'язаними жінками. Фото: Live Science

У древній Європі практикували жорстокий спосіб принесення у жертву жінок, коли шию жертви прив'язували до зігнутих за спиною ніг, щоб вона задушила сама себе.

Скелети вбитих таким методом знайшли у 14 похованнях, створених протягом 2000 років, повідомляє Live Science.

Метод називається incaprettamento.

Археологи провели дослідження після повторної оцінки гробниці, знайденої понад 20 років тому в Сен-Поль-Труа-Шато недалеко від Авіньйона на півдні Франції. У ній були тіла трьох жінок, похованих там близько 5500 років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сприйняли за жертви епідемії - дослідники натрапили на 400 давніх гробниць

Дослідники дійшли висновку, що жінок спочатку зв'язали, а потім живцем закопали. Це могли зробити у рамках сільськогосподарського ритуалу.

У могилі було багато сільськогосподарської символіки. Над ним розташовувалась дерев'яна споруда, яка під час сонцестоянь розташовувалась на одній лінії із сонцем. Неподалік виявили кілька уламків каменів для подрібнення зерна.

По всій Європі археологи знайшли свідчення 20 вбивств з використанням методу incaprettamento у 14 похованнях епохи неоліту. Їхній вік оцінюється в 5400-3500 років.

Вони також знайшли документи, що описують наскельні малюнки епохи мезоліту у печері Аддаура на Сицилії. Вони зроблені між 14000 і 11000 роками до нашої ери і зображують дві людські фігури, зв'язані таким способом.

Археологи виявили масове пізньосередньовічне поховання 20 чоловік у місті Віанен, Нідерланди. Помітили його, наглядаючи за будівництвом нового міського каналу.

Усі останки належали чоловікам віком 15-30 років. Учені розповідають, що могильник розташований за стінами знищеного пожежею 1696 року міського замку Батештайн, на місці замкових стаєнь. Оскільки людей ховали одночасно, складали штабелями в одному місці, вони могли померти від чуми, холери чи загинути в бою.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли сліди жорстоких жертвопринесень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі