четвер, 18 липня 2019 14:22

Знайшли найдавніші у Європі сліди людини

Автор: dailymail.co.uk
  Найдавніші в Європі сліди людини знайшли у Великій Британії
Найдавніші в Європі сліди людини знайшли у Великій Британії

Дослідники виявили найдавніші сліди людської істоти у Європі на пляжі Норфолка у Великій Британії. Відбиток залишила первісна людина 950 тис. років тому.

Вчені переконані, що слід належав людині виду Homo Antecessor - людині-попереднику. Її вважають більш розвиненою за Homo Erectus - людину прямоходячу. Дорослі особи важили близько 80 кг і мали зріст до 1,7 м, повідомляє The Daily Mail.

Розміри їхнього мозку були меншими, ніж у сучасної людини. Попри те, вони вміли робити найпростіші інструменти і, ймовірно, використовували власну символічну мову. Про це свідчать примітивні кам'яні знаряддя, які знайшли поруч із слідами. Їх використовували для лущення давніх морських істот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли рештки найдавнішої людини в Європі

До сьогодні найдавнішими відбитками людської істоти у Єпрові вважали сліди, знайдені на вулкані неподалік муніципалітету Роккамонфіна в Італії. Їхній вік складає близько 350 тис. років. Найдавніші людські відбитки в історії знайшли у Танзанії, їхній вік – 3,5 млн років. Залишила їх група австралопітеків.

Археологи центру Джокьякарта виявили рештки найдавнішого Homo erectus - людини прямоходячої у центральній частині острова Ява, Індонезія. Вік знахідки 1,8 млн років, що перевищує вік нині відомої найдавнішої Сангіранської людини на 300 тис. років.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли найдавніші у Європі сліди людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі