пʼятниця, 28 серпня 2020 16:25

Знайшли меч, який належав ткалям

Археологи виявили добре збережений дерев'яний меч вікінгів у місті Корк в Ірландії. Тисячу років тому жінки використовували його для ткацтва.

Незвичайний артефакт знайшли у центрі міста, на місці колишньої пивоварні Beamish and Crawford. Меч виготовлений з тису, а його довжина близько 30 см. Руків'я покрите різьбою, а верхів'я прикрашене вирізаними у стилі північного мистецтва вікінгів обличчями, пише Archaeology World.

"Меч використовувався, імовірно, жінками, щоб забивати нитки на ткацькому верстаті. Загострений кінець призначався для підборання ниток для виготовлення викрійки", - сказав археолог Моріс Херлі.

Учені називають меч одним із декількох артефактів виняткової важливості. Крім нього, на місці розкопу знайшли фундаменти 19 будинків вікінгів, вогнища і спальні аксесуари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із річки витягли стародавній меч

Автор: Archaeology World
  В Ірландії знайшли дерев'яний меч вікінгів, якому близько 1 тис. років
В Ірландії знайшли дерев'яний меч вікінгів, якому близько 1 тис. років
Археологи переконані, що знайшли квартал вікінгів у давньому місті Брутея за 20 км від сучасного Стамбула. Колись там була гавань із виходом до Мармурового моря. На думку вчених, вікінги прийшли до регіону як найманці чи торговці.
Зараз ви читаєте новину «Знайшли меч, який належав ткалям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі